Jandarma altı olayı aydınlattı

Jandarma altı olayı aydınlattı
Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı, son bir ay içerisinde dört mahallede meydana gelen 6 hırsızlık olayını aydınlatarak büyük bir başarıya imza attı. Hırsızlık olaylarında adı geçen 5 şüpheli tutuklu yargılanmak...

Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı, son bir ay içerisinde dört mahallede meydana gelen 6 hırsızlık olayını aydınlatarak büyük bir başarıya imza attı. Hırsızlık olaylarında adı geçen 5 şüpheli tutuklu yargılanmak üzere ceza evine gönderilirken, 4 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayrıca bir hafta içerisinde gerçekleştirilen yol uygulamalarında, çeşitli suçlardan aranan 16 şahıs yakalanarak adli mercilere gönderildi.

Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı muhtelif zamanlarda meydana gelen 6 hırsızlık olayının faillerini yakalayarak kanun önüne çıkardı. Dört mahallede meydana gelen olaylarda ilgili yakalanan 9 şüpheliden 5'i tutuklandı. Yol uygulamalarında ise aranan 16 şahıs yakalandı.

Traktör hırsızlığında 3 tutuklama

Başhüyük mahallesi Atkafası mevkiinde 25 Eylül'de çiftçi Yakup Solak'ın ertesi gün çalışmaya devam etmek için bıraktığı traktör gece saatlerinde çalındı. Sabah bıraktığı traktörün yerinde olmadığını gören Solak, Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı'na ihbarda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, görgü tanıkları ve elde edilen ipuçlarından yola çıkarak üç kişiye ulaştı. Hırsızlık olayı ile ilgili olarak Y.Ç., B.T. ve Ç.Ç. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen üç şahıs, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklu yargılanmak üzere Konya E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Olayda çalınan 40 bin lira değerindeki traktör ise Ilgın'ın Beykonak mahallesinde ele geçirilerek sahibine teslim edildi. Traktörü bulunan Yakup Solak büyük mutluluk yaşadı.

Beş olay daha aydınlandı

Traktör hırsızlığının yanı sıra Ladik mahallesinde 26 Mart 2018'de bir evden arı kovanı ve akü çalınmıştı. Yürütülen soruşturma neticesinde yakalanan E.K. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ekipmanlar sahiplerine teslim edildi.

Yine Ladik mahallesinde bir vatandaşın evinden kaynak makinesi, su motoru ve buna benzer makineler çalındı. Hırsızlık olayı ile ilgili yakalanan S.C. ve A.K. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. S.C. ve A.K.'nin bir başka hırsızlık olayında yine su motoru çaldığı da ortaya çıkarıldı. Ekipmanlar sahiplerine teslim edildi.

Yenicekaya'da meydana gelen motosiklet hırsızlığın faili olan ve benzer suçlardan sabıkası bulunan S.Ç. yine jandarmanın başarılı çalışması ise yakalandı. S.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Motosiklet sahibine teslim edildi.

Kuyulusebil'de 25 Ağustos'da bir evden çalınan 24 bin liralık altın para ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Konya'da olduğu tespit edilen şüpheliler M.G. ve Ş.K. ile ilgili Konya İl Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği yapıldı. Yakalanan iki şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Aranan 16 şahıs yakalandı

Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Konya-Afyonkarahisar karayolunda gerçekleştirilen trafik uygulamalarında son bir ay içerisinde kanundan kaçan 16 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar ilgili adli mercilere teslim edildi.