Kadıoğlu yolları asfaltlanıyor

Kadıoğlu yolları asfaltlanıyor
Sarayönü'ne balı Kadıoğlu mahallesinde daha önce Koski tarafından yapılan kanalizasyon çalışmalarının ardından çökme süresini tamamlayan yollara asfalt dökülüyor.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Kadıoğlu mahallesinde...

Sarayönü'ne balı Kadıoğlu mahallesinde daha önce Koski tarafından yapılan kanalizasyon çalışmalarının ardından çökme süresini tamamlayan yollara asfalt dökülüyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Kadıoğlu mahallesinde gerçekleştirilen asfalt çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yıllarda Koski tarafından kanalizasyon çalışması yapılan yollarda, kazılan zeminin çökme süresini tamamlamak için kumlama gibi geçici çözümler üretiyorduk. Çökme süresinin tamamlanmasının ardından belediyemize ait araçlarla 10 kilometrelik mahalle yollarında stabilize çalışması gerçekleştirdik. Daha sonra bu yollar üzerinde asfaltın zeminini oluşturacak kum katmanını sererek asfalt çalışmalarına başladık. Belirlediğimizi 10 bin metre uzunluğundaki yolların 7 bin 500 metrelik kısmını belediyemizin ekipmanları ve kendi imkanlarıyla satıh kaplama asfalt olarak yaptık. Ayrıca kanalizasyondan dolayı bozulan mahalle yollarında 7 bin metrelik bir kesimde saha stabilize yol yapım çalışmamız olacak." dedi.

Kadıoğlu mahallesinde gerçekleştirilen kilitli taş çalışmalarından da bahseden Solak, "ayrıca Kadıoğlu mahallemize  bin metrelik yolda kilitli parke taş çalışmalarımız devam etmektedir. Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız bu kilitli parke taş çalışmasının tamamlanmasından 1 ay sonra bin metre daha kilitli parke taş yol düzenlemesi yapılacak" şeklinde konuştu.