Kadir gecesi idrak edilecek

Kadir gecesi idrak edilecek
İslam dininin en önemli günleri arasında yer alan ve Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetlerinin inmeye başladığı gece olarak bilinen Kadir Gecesi geldi. Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, Kadir Gecesi dolayısıyla yaptığı açıklamasında...

İslam dininin en önemli günleri arasında yer alan ve Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetlerinin inmeye başladığı gece olarak bilinen Kadir Gecesi geldi. Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, Kadir Gecesi dolayısıyla yaptığı açıklamasında Sarayönü halkının ve tüm İslam aleminin mübarek gecesini kutladı. Karaca, "Zaman ve mekânlar, kendilerinde meydana gelen büyük ve önemli olaylarla değer kazanırlar. Kadir gecesi hayırlarla dolu olayların meydana geldiği bir gecedir" dedi.

Bin aydan daha hayırlı olduğu Kuran'da bildirilen bu gecenin hayatımızdaki önemli anlardan bir tanesi olduğunu kaydeden Karaca, "Kadir Gecesini diğer gün ve gecelerden farklı ve değerli kılan en önemli nokta Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı zaman olmasıdır. Ne mutlu bu geceye kavuşup onu ihya edenlere! Ne mutlu bu gecenin kıymetini bilip kulluğunu idrak edip itaat edenlere!" şeklinde konuştu.

Peygamberimize ilk vahiy ve Peygamberlik görevinin bu gecede verildiğini anlatan Karaca şunları söyledi: "Bu gecede yapılan ibadet ve duaların diğer gecelere göre içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aylık ibadetten daha hayırlıdır. Cenab-ı Hakkın rahmet ve bağışı bu gecede mü'min kulları üzerine sağanak, sağanak iner. Yüce Allah Kur'an-ı Kerimde; "Biz Kur'an'ı Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gecede Rablerinin izniyle Melekler ve Cebrâil, her iş için iner dururlar. O gece tâ fecrin doğuşuna kadar esenlik doludur" buyurmaktadır. Bu sebeple Kadir Gecesi gecelerin en kutsal ve en mübarek olanıdır. Tövbe, işlediğimiz hatalardan dolayı Yüce Mevla'nın huzurunda mahcubiyet ve pişmanlık duyma, günahlara bir daha dönmemek üzere söz verme, hayatımızda yeni ve tertemiz bir sayfa açmaya karar verme demektir."

Bu duygu ve düşüncelerle, Kadir Gecesinin birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışa vesile olması temennisi ile Milletimize, memleketimize ve tüm İnsanlığa hayırlar getirmesini dileyen Karaca, "Kadir Gecesi vesilesiyle, 10 Haziran Pazar akşamı teravih namazı öncesi, Merkez Çarşı Camiinde sunacağımız Vaaz ve Mevlid programına tüm halkımızı davet eder, tüm hemşerilerimin Kadir Gecesini kutlarım" dedi.