Kadir gecesi kutlandı

Kadir gecesi kutlandı
Ramazan ayının son günlerine rastlayan bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Sarayönü'nde kutlandı. Kuran'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak Ramazan ayının 27. gününde kutlanan Kadir Gecesi'nde camiler dolup taştı.Sarayönü...

Ramazan ayının son günlerine rastlayan bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Sarayönü'nde kutlandı. Kuran'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak Ramazan ayının 27. gününde kutlanan Kadir Gecesi'nde camiler dolup taştı.

Sarayönü İlçe Müftülüğü'nün Merkez Çarşı Camii'nde hazırladığı programla Kadir gecesi coşkusu yaşanırken; her zaman ki gibi halkın bu geceye ilgisi büyük oldu. Çarşı Camii'nde, İlçe Vaizi Mustafa Topcu'nun verdiği vaazlarla program kandil programı başladı.

Sarayönü Vaizi Mustafa Topcu, cami cemaatine iyilik, güzellik, yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik, hayır, hasenat, camileri sevdirme, çocukların yaz kuran kurslarına ilgisinden, İslami dini bilgiler ile insanlığı iyiliğe, güzelliğe teşvik edici vaaz ve nasihatlerde bulundu. Bunun yanı sıra Kadir Gecesinin ne demek olduğunu ve müminler tarafından nasıl ihya edileceği konularında geniş bilgiler veren Topcu, "Bu gece içerisinde nice fazilet ve hikmetleriyle dolu mübarek Ramazan ayını geride bırakmak üzereyiz. Kadir Gecesi Yüce Rabbimizin bize en büyük lütfu ve ikramıdır. Bunun sebebi Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in ümmeti olmamızdır. Çünkü tek bir gece olmasına rağmen bin aydan daha hayırlı kılınmıştır" dedi.

İnsanlığı küfürden imana, karanlıktan nura kavuşturan, dünya ve ahiret saadetini temin eden Kuran'ı Kerim'in, bu mübarek ayda Kadir Gecesi'nde indirilmeye başlandığını belirten Topcu, "Kadir Gecesi insanlığın özlemle beklediği İslam güneşinin yeryüzünü nurlandırdığı ve şereflendirdiği gecedir. Kitabımız Kuran'ı Kerim'de isminden bahsedilen tek gece, Kadir Gecesi'dir. Kuran'ı Kerim'in Levh-i Mahfuz'dan dünya semasına indirilmesi, gecenin kıymetini bir kat daha artırmaktadır. Rabbimiz şöyle buyuruyor; Gerçek şu ki, Biz Kur'an-ı Kerim'i Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. Kadir Gecesi muhasebe gecesidir. Kur'an, hayatımızın neresinde sorusunu bu gece kendimize tekrar soralım. Kadir Gecesine mahsus bir ibadet yoktur. Bu gecede Kur'an-ı Kerim okuyarak Allah'a samimiyetle ve içtenlikle yönelen ve dua eden kullarının dualarını boş çevirmeyeceğini. Bu gecede bol bol kuran okunmalı, kaza ve nafile namazları kılınmalı, çocuklar ve yardıma muhtaç insanlar sevindirilip gözetilmeli ve gönülleri alınmalıdır" dedi

Vaazın ardından teravi namazı kılındı. Namazın ardından ise mevlid-i şerif okundu. Cami çıkışında cemaate tatlı ikram edildi.