Kale Altay Kartal'a teslim

Kale Altay Kartal'a teslim
Sarayönü Belediyespor, geçen sezon Mersin Meskispor forması giyen deneyimli kaleci Altay Kartal ile anlaşmaya vardı. Beşiktaş altyapısında yetişen Altay Kartal, önümüzdeki sezon Sarayönü Belediyespor kalesini koruyacak. Sarayönü...

Sarayönü Belediyespor, geçen sezon Mersin Meskispor forması giyen deneyimli kaleci Altay Kartal ile anlaşmaya vardı. Beşiktaş altyapısında yetişen Altay Kartal, önümüzdeki sezon Sarayönü Belediyespor kalesini koruyacak. Sarayönü Belediyespor için konuşan Kartal, "Niyazi Kart Hocam arayıp planlarını anlattığında ikna oldum. Hocamız ile bu sene şampiyonluk yaşamak için Sarayönü'ne geldim. İnşallah çok çalışarak sezon sonunda şampiyon oluruz. Tüm düşüncemiz ve çalışmalarımız bu yönde olacak." değerlendirmesinden bulundu. 2003 yılında Beşiktaş ile profesyonel olarak sözleşme imzalayan Altay Kartal, siyah-beyazlıların efsane kalecilerinden Cordoba ile de çalışma imkanı yakalamıştı. 3 yıl siyah-beyazlı takımın formasını giyen tecrübeli kaleci Cordoba'dan çok şey öğrendiğini söyledi. Kariyerinde Yalovaspor ile 3. Ligden 2. Lige, Osmaniyespor FK ile Süper Amatör Ligden Bölgesel Amatör Lige, Halide Edip Adıvarspor ile Bölgesel Amatör Ligden 3. Lige yükselme başarısı gösteren Altay Kartal bu sene de Sarayönü Belediyespor ile şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi.

15 Şubat 1988 yılında Adana Seyhan'da doğan Altay Kartal, futbola 2001 yılında Mersin Gençlerbirliğispor'da başladı. Bir sezon sonra Mezitlispor'a transfer olan Kartal, sonraki sezon Beşiktaş ile profesyonel sözleşme imzaladı. 3 yıllık Beşiktaş serüveninin ardından Aydınspor'a transfer olan tecrübeli kaleci sonrasında Hatayspor, Yalovaspor ve Bayrampaşaspor'da profesyonel olarak oynadıktan sonra 2010 yılında Kozan Belediyespor ile amatör liglere döndü. Amatör liglerde de Fener Köyüspor, Osmaniyespor FK, Asmaspor, Bağcılarspor, Osmaniyespor FK, Yenibosnaspor, Halide Edip Adıvarspor ve Serik Belediyespor formalarını giydikten sonra geçtiğimiz sezon başında Meskispor'a transfer olan tecrübeli eldiven önümüzdeki sezon Sarayönü Belediyespor için ter dökecek.