Kan bağışı kabul edilecek

Kan bağışı kabul edilecek
Türkiye Kızılay Derneği Sarayönü Şube Başkanı Halil İbrahim Turan, periyodik olarak her üç ayda bir düzenlenen kan bağışı kampanyasına, Sarayönü halkını davet etti.Kızılay Derneği Sarayönü Şubesi tarafından her üç...

Türkiye Kızılay Derneği Sarayönü Şube Başkanı Halil İbrahim Turan, periyodik olarak her üç ayda bir düzenlenen kan bağışı kampanyasına, Sarayönü halkını davet etti.

Kızılay Derneği Sarayönü Şubesi tarafından her üç ayda bir yapılan kan bağışı kampanyası, 26 Eylül Salı günü ve 27 Eylül Çarşamba günü Sarayönü Hükümet Konağı önünde gelecek olan Kızılay tırında gerçekleştirilecek. Kan bağışları, vatandaşlardan 10:00-17:00 saatleri arasında kabul edilecek.

Hayat kurtaran bu kampanyanın önemli olduğunu kaydeden Kızılay Derneği Sarayönü Şube Başkanı Halil İbrahim Turan, "Kan insan sağlığı için ihtiyaç duyulan en önemli maddedir ve kanın tek kaynağı insandır" diye konuştu.

Trafik kazaları, iş kazaları, çeşitli şekillerde yaralanmalar, ameliyat gerektiren hastalıkların son yıllarda artması ile kana çok fazla ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Turan, "Her bir ünite kan üç kişinin hayatını kurtarıyor. Kan üretilebilir bir sıvı değildir. Kanı ancak insandan alabiliyoruz. Hayat kurtarmak adına yapılan bu bağışlar, çok insancıl ve onurlu bir davranıştır. Küçük bahaneler büyük iyiliklere engel olmasın" ifadelerini kullandı.

Sarayönülülere 'Kan bağışı yapın' çağrısında bulunan Turan, kan bağışıyla hem insanın hücrelerinin yenilendiğini hem de manevi olarak rahatladığını sözlerine ekledi. Bağışlanan her ünite kanın, bir başkasının hayatını kurtardığını belirten Turan, "Kan vermek, aynı zamanda insan sağlığı için de son derece önemlidir. Bunu belli periyotlarla geleneksel hale getirmek gerekiyor" dedi.