Karaçay Malkar Derneği’nden örnek çalışma

Karaçay Malkar Derneği’nden örnek çalışma
Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Derneği yeni yönetim kurulu istişare toplantısını Pazar günü dernek binasında yaptı. Ergun Mirza başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yeni yönetimin yol haritası çıkarıldı,...

Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Derneği yeni yönetim kurulu istişare toplantısını Pazar günü dernek binasında yaptı. Ergun Mirza başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yeni yönetimin yol haritası çıkarıldı, yapılacak çalışmalar istişare edildi.

Toplantının ardından örnek bir davranışa imza atan dernek yöneticileri ve Başhüyüklü vatandaşlar mahallede mıntıka temizliği yaptı.

Ellerine aldıkları çuvallarla Başhüyük mahallesinin tüm cadde ve sokaklarında çevre kirliliğine neden olan plastik ve pet şişeler, kağıt karton, cam şişe, teneke, metal atıklar vb. İle kurumuş ot, diken, dökülen ağaç yaprakları toplanarak mahalle tertemiz bir görünüme kavuşturuldu.

Olayın sosyal medyada duyurulmasının ardından yapılan çalışmalar ilçe dışında yaşayan Karaçayların da büyük takdirini kazandı. Verilen mesajlarda yeni yönetime bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür edilirken bundan sonra yapılacak bu tür etkinliklere imkanlar dahilinde daha çok katılımın olacağı belirtildi.

Organizasyonla ilgili açıklamada bulunan Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Derneği başkanı Ergun Mirza da şu ifadeleri kullandı; “Başhüyük Mahallemiz Kafkas kültürünün yaşandığı, çok samimi, insan ilişkilerinin en güzel olduğu, yardımlaşmanın, temizliğin örnek gösterildiği bir yer.

Beldemizde uzun zamandır çevrecilik konusunda çalışmalarımız zaten devam ediyordu. Özellikle son yıllarda hep birlikte gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma çalışmaları kendini göstermeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz dernek genel kurulu ile dernek yönetimi ve komisyonları çok kişiden oluştu.  Herkesin beldemiz için bir şeyler yapmak istediğini görüyoruz. Geçtiğimiz hafta sonunda da çevre temizliği yapılması kararı ile mahallemizde çirkin görüntülere neden olan plastik, kağıt ve cam atıklarını topladık.

Emeği geçen ve bizlere yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum”