Karaçay Malkar Derneği'ne yeni yönetim

Karaçay Malkar Derneği'ne yeni yönetim
Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Derneği'nde, seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Pazar günü dernek binasında yapılan seçimde, yeniden yönetim belirlenirken yeni Başkan Ergun Mirza oldu.Eski Başkan...

Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Derneği'nde, seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Pazar günü dernek binasında yapılan seçimde, yeniden yönetim belirlenirken yeni Başkan Ergun Mirza oldu.

Eski Başkan Tokay Delibay'dan görevi devralan Ergun Mirza genel kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi: ''Dernekler sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır. Öncelikle; Derneğimizin kuruluşundan bugüne görev alan, emek veren, bugünlere başarı ile taşıyan tüm büyüklerimize ve kardeşlerimize yürekten teşekkürler.

Bizler; Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Derneği yönetimine; hepinizin demokratik sesi olmak, birlik ve beraberlik içinde dayanışma ile yaşadığımız yeri, kültürümüzü sahiplenmek, bir sonraki kuşaklara sağlıklı ve doğru şekilde aktarmak, yaşatmak düşüncesiyle, hiçbir siyasi düşünce ve kimlik gözetmeksizin bir araya geldik. Bu bağlamda çalışmalarımızı sürdürmek amacıyla da aday olduk.

Üstlenmek istediğimiz görevin zorluklarının bilincindeyiz. Bu zorlukları aşmanın yolunun da görev paylaşımından geçtiği inancı ile komiteler oluşturduk. Böylelikle her komite kendi görev ve sorumluluğu üzerinde yoğunlaşarak, olabildiğince kısa sürede daha başarılı çalışmalar ortaya çıkaracağına inandık. Daha sonra da yaptıkları çalışmalar komitedeki arkadaşlarımızla birlikte Yönetim kurulumuzda değerlendirip, programımıza alınacaktır. Ve diyoruz ki; doğup büyüdüğümüz, üzerinde yaşadığımız bu güzel toprakları hep birlikte daha fazla sahiplenelim. Güzelleştirelim. Çünkü başka Başhüyük yok. Tüm katılımcılara ve üyelere Yönetim Kurulu adaylarımız adına saygılar, sevgiler."

Pazar günü yapılan ve katılımın oldukça yüksek olduğu genel kurulda Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Derneği'nde yönetim şu isimlerden oluştu: Ergun Mirza, Talha Bağcı, Asuman Tavlan, Kurman Adiloğlu, Selim İtez, Bülent Orman, Emre Malkondu, Fatih Tavlan, Ömer Abayhan.

Denetleme Kurulu'nda ise Abdülbaki İtez, Şaban Bilgikarça ve Özbay Alakay yer aldı.

Genel kurulda ayrıca yapılacak çalışmalar için çeşitli kurul ve komisyonlar oluşturuldu. 8 farklı komisyonda 86 kişinin yer aldığı listede komisyonların temsilcileri ise şu isimlerden oluştu; Danışma kurulu Ahmet Alakay, Kadın kolları Havva Malkondu, Sosyal komite (Cenaze ve Düğün) kurulu Ömer Abayhan, Eğitim Komisyonu Musa Çağar, Gençlik ve Spor Komitesi Fatih Tavlan, Çevre ve ağaçlandırma komisyonu Ali Rıza Malkondu, Halkla ilişkiler, basın yayın ve proje komisyonu Asuman Tavlan, Bilişim teknoloji ve iletişim komisyonu F.Burak Mirza.