Kazim Torlak aday adaylığını açıkladı

Kazim Torlak aday adaylığını açıkladı
Sarayönü'nde Harita ve Kadastro Mühendisliği yapan Kazim Torlak, 2019 yerel seçimleri için Ak Parti'den Belediye Başkanı Aday Adayı olacağını açıkladı. Ladik mahallesinin belde olduğu dönemde Belediye Başkanlığı da yapan...

Sarayönü'nde Harita ve Kadastro Mühendisliği yapan Kazim Torlak, 2019 yerel seçimleri için Ak Parti'den Belediye Başkanı Aday Adayı olacağını açıkladı. Ladik mahallesinin belde olduğu dönemde Belediye Başkanlığı da yapan Torlak, aday adaylığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Kazim Torlak yaptığı yazılı açıklamada, "18 Ağustos 2001 tarihinde, memlekette bir yürek seferi başladı. Ülkemizde yıllardır özlenen, beklenen, milletimizle özdeşleşen, milletimizin, bizlerin ta kendisi olan, halkımızın en derin ve müstesna duygularını üzerinde barındıran bir siyasi parti kuruldu. Adalet ve Kalkınma Partisi dendi o partiye. Yani Ak Parti. Yani hepimizin partisi. İşte kurulduğu ilk günden bu yana içerisinde teşkilat kurucu üyeliğini, belediye başkanlığını ve zaman zaman görev almadan sadece neferliğini üstlendiğim partimden, 2019 yerel seçimlerinde aday adayı olmaya karar verdim." dedi.

"Yoğun istek ve spekülasyonlar etkili oldu"

Aday adaylığını açıklamasıyla ilgili olarak bazı faktörlerin etkili olduğunu kaydeden Torlak, "Bu kararı vermemde, son zamanlarda sevenlerimiz tarafından gelen yoğun istek, hakkımda asıllı veya asılsız yapılan spekülasyonlar, sosyal medya anketleri ve en önemlisi özelimde ani olarak gelişen durum etkili olmuştur." şeklinde konuştu.

"Minnet borcumu ödemek istiyorum"

Sarayönü'ne minnet borcu bulunduğunu ifade eden Kazim Torlak şunları söyledi: "Sevgili hemşerilerim; Allah'ın izni ve partimin teveccühü ile aday olur ve sizlerin desteği ile belediye başkanı seçilirsem, nimetiyle, ekmeğiyle, suyuyla büyüdüğüm, en kuzeyinden en güneyine, en batısından en doğusuna kadar ayak basmadığım yeri kalmayan 1088 kilometrekare yüzölçümü, 27 bin nüfusu olan ilçemize minnet borcumu ödemek istiyorum."

"Amacım eleştiri değil"

Torlak, Sarayönü'nü çok iyi tanıdığını belirterek, "Tamı tamına 25 yıldır, yani çeyrek asırdır, ilçemizde harita ve kadastro mühendisliği ve bir o kadar süre de Sarayönü mahkemelerinde teknik bilirkişilik yapmaktayım. Bu süre zarfında, ilçemizin bütün mahallelerinin gerek kırsalda gerekse mahalle merkezlerinde binlerce saat çalışmışlığım, milyonlarda metrekare ölçüm yapmışlığım, ihtilafları gidermişliğim ve binlerde insanla tanışmışlığım vardır. Amacım kimseyi eleştirmek değildir. Şimdiki belediye yönetimini eleştirmek hiç değildir." dedi.

"Eksikleri gördük ve dersimizi aldık"

Geçmiş vurgusu yaparak sözlerini tamamlayan Torlak, açıklamasında şu cümlelere yer verdi: "İşin zorluğunu, geçmiş belediye başkanlığı tecrübemden gayet iyi bilmekteyim. Cenab-ı Allah işlerini kolay getirsin. Gerek mesleki tecrübem ve birikimim gerekse ilçemizi çok iyi tanıyor olmam beni ilçemize farklı mecralarda hizmete teşvik etti. Geçmiş ne övgüye ne de sövgüye layıktır. Geçmişten sadece ve sadece ders alınır. Eksikleri gördük ve dersimizi aldık. Ben Ak Parti'den aday adayı olma kararındayım. Elbette ki teveccüh partimin yetkili organlarındadır. Haricimde karar verecek olan her adaya saygım olup, kendisine tabi olacağımı şimdiden taahhüt ediyorum."