Kendi oyuncaklarını yaptılar

Kendi oyuncaklarını yaptılar
Sarayönü Halıcı Cumhuriyet Anasınıfında, kanserojen madde içeren Çin ve uzak doğu oyuncakları yerine, çocuklara yerli oyuncakları sevdirmek amacıyla "oyuncağımı yapıyorum" projesi gerçekleştirildi.Proje kapsamında minik...

Sarayönü Halıcı Cumhuriyet Anasınıfında, kanserojen madde içeren Çin ve uzak doğu oyuncakları yerine, çocuklara yerli oyuncakları sevdirmek amacıyla "oyuncağımı yapıyorum" projesi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında minik öğrenciler, kendi oyuncaklarını hazırlamanın sevincini yaşadı. Ahşap başta olmak üzere çeşitli materyallerle çeşit çeşit oyuncaklar yapıldı.

Çocukların geleneksel ve sağlıklı oyuncaklarla oynamasının sağlıkları ve gelişimleri açısından son derece önemli olduğunu belirten Halıcı İlkokulu Müdürü Basri Doğanay, yaptığı açıklamada, "Amacımız çocuklarımızı sağlıklı ortamlarda, sağlıklı oyuncaklarla eğlendirmeyi sağlamak. Öğrencilerimizin sağlıklı oyuncaklarla oynamalarını temin ettik. Boyama yaparken kimyasal içermeyen boyalar kullandık. Aynı zamanda onların el becerilerini de geliştirmeyi sağlıyoruz. Birtakım zararlı oyuncaklar, telefon, tablet gibi çocukları bağımlı hale getiren oyuncaklara karşı farkındalık oluşturmak istedik. Çocuklarımıza bu imkanı sağlamak temel gayemiz. Ayrıca kendilerine bir oyuncak yapıyorlar. Kimi kamyon, kimi at, bunu ilerleyen dönemde yetiştikleri zaman ilk ortaya koydukları ürün olarak saklayacaklardır." dedi.

Proje sonunda sergilenen oyuncaklar içerisinde yapılan yarışmada ilk üçe giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.