Kiraz ağacı çiçek açtı

Kiraz ağacı çiçek açtı
Sarayönü'nde son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sayesinde kiraz ağacı çiçek açtı.İnli mahallesinde yaşayan Turgut Bağış'a ait bahçe içerisinde ekim ayında çiçek açan kiraz ağacını...

Sarayönü'nde son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sayesinde kiraz ağacı çiçek açtı.

İnli mahallesinde yaşayan Turgut Bağış'a ait bahçe içerisinde ekim ayında çiçek açan kiraz ağacını gören vatandaşlar, şaşkınlık yaşadı. Bağış, yaptığı açıklamada, "tomurcukların şiştiğini fark etmiştim. Daha sonra bir gün baktım tomurcuklar çiçek açmış. Elma ve armut ağacında çiçek açması görülmüştü ama bunu ilk defa gördüm. Artık mevsim sıcak gidiyor ondan mı yoksa iklimler mi değişti bilemiyorum. Bu mevsimde kiraz ağacının çiçek açması ilginç bir durum, aniden sıcaklar geldi" diye konuştu.

Bu mevsimde kiraz ağacının çiçek açtığını hiç görmediğini ifade eden Bağış, "İlk önce arkadaşlara söyledim, bana inanmadılar ama gelip burada çiçekleri görüp bana inandılar, çok şaşırdılar" dedi.