Kırsalda kadınla el ele

Kırsalda kadınla el ele
Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi çerçevesinde, Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı ve Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile yapılan Kırsalda Kadınla El Ele Kadın Çiftçi Eğitim...

Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi çerçevesinde, Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı ve Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile yapılan Kırsalda Kadınla El Ele Kadın Çiftçi Eğitim Toplantısı 20-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitimlere 40 kadın çiftçi katıldı. İl Müdürlüğü personellerinden konu uzmanları, Ziraat Mühendisi Ayşe Usluer aile sebzeciliği, kışlık sebzeler ve sebze hastalık ve zararlıları, Ziraat Mühendisi Ülkü Ermetin İklim Değişikliği, Biyoçeşitlilik, Beslenme ve Gıda İçin Yenilebilir Türler, Sosyolog Yasemin Kızıltaş Kırsalda Kadının Toplumdaki Yeri (Toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri vb) ve Ziraat Mühendisi Semiha Pırlak meyve yetiştiriciliğinin temel prensipleri ve mevcut meyve bahçelerinde sonbahar bakımı ile ilgili konularda bilgi verdiler. Kadın çiftçilerden gelen sorular cevaplandırıldı. Program sonunda Beslenme ve Gıda İçin Yenilebilir Türlerden tarımı yapılan, buğdayın atası olan ilk buğday türü siyez buğdayı hakkında da bilgi verilerek siyez bulgurundan pilav yapılarak beslenmedeki önemi anlatıldı.

Etiketler :