Kız Meslek ihaleye çıkıyor

Kız Meslek ihaleye çıkıyor
Sarayönü Belediyesi nin şehir meydanı projesi için süreç mutlu sona doğru yaklaşıyor. Şehir meydanına çevrilecek alanda bulunan kız meslek lisesinin taşınmasının arından şehir meydanı projesi hızlı bir şekilde başlatılacak....

Sarayönü Belediyesi nin şehir meydanı projesi için süreç mutlu sona doğru yaklaşıyor. Şehir meydanına çevrilecek alanda bulunan kız meslek lisesinin taşınmasının arından şehir meydanı projesi hızlı bir şekilde başlatılacak. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yeni kız meslek lisesi binasının ihalesi ise bugün gerçekleştirilecek.

Daha önce Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarayönü Belediyesi arasında okul yapımı için protokol imzalanmıştı. Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi ile mezarlık arasında kalan arsaya Kız Meslek Lisesi yapılması için çalışmalar hız kazandı. Önce arsanın zemin etüdü tamamlandı. Bugün ise 16 derslikli yeni kız meslek lisesinin ihalesi yapılacak. İhaleyi kazanan firmanın belli olmasının ardından 10 gün içinde yer teslimi yapılacak inşaat başlayacak. Şartnameye göre okul 180 gün içerisinde tamamlanacak.

Görseller paylaşıldı

Yeni okul tamamlandıktan sonra mevcut okul yıkılarak arsası şehir meydanına çevrilecek. Şehir meydanının projelendirilmesi ile ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Proje detaylarının netleşmesinin ardından görseller vatandaşlarla paylaşıldı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "İlçemizin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi, şehir meydanı. Şehir meydanı projemizin hayata geçmesiyle birlikte ilçemiz toplu yemek organizasyonları, mitingler gibi organizasyonların rahatlıkla yapılabileceği bir alana sahip olacak. Bunun yanı sıra güzel zaman geçirilebilecek sosyal bir alan olacak. Şehir meydanı projesiyle birlikte ilçemiz yeni bir okul binasına da eş zamanlı olarak kavuşmuş olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi nin yanına 14 bin m² alana Kız Meslek Lisesi inşa edilecek. Bu şekilde Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte orta öğretim kurumlarım o bölgede toplanmış olacak. Kız Meslek Lisesi nin inşa edilip okulun taşınmasının ardından hiç zaman kaybetmeden şehir meydanı projesini başlatacağız. Binanın yıkımından sonra Kız Meslek Lisesi nin bahçesiyle yanındaki parkı birleştireceğiz. Bu alana yeşillikler içerisinde çok güzel bir şehir meydanı yapacağız.” şeklinde konuştu.

Şehir meydanı için proje çalışmalarının sona yaklaştığını dile getiren Solak, şöyle konuştu: “peyzaj mimarları ile şehir meydanımızın projelendirilmesi için çalışmalarımız tamamlanma aşamasına geldi. İlçemizde eksikliği duyulan şehir meydanının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”