Kız Meslek Lisesi tamamlanıyor

Kız Meslek Lisesi tamamlanıyor
Sarayönü Belediyesi tarafından şehir meydanı yapılacak alanda bulunan kız meslek lisesinin taşınması için başlatılan yeni okul inşaatında çalışmalar sona yaklaştı. Okulun yılbaşına kadar tamamlanıp eğitim öğretim yılının...

Sarayönü Belediyesi tarafından şehir meydanı yapılacak alanda bulunan kız meslek lisesinin taşınması için başlatılan yeni okul inşaatında çalışmalar sona yaklaştı. Okulun yılbaşına kadar tamamlanıp eğitim öğretim yılının ikinci dönemine yetiştirilmesi planlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni kız meslek lisesi binasının inşaatı tamamlanıyor. Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi ile mezarlık arasında kalan arsaya yapılan Kız Meslek Lisesi'nin hizmete girebilmesi için binanın detay işçilikleri kaldı. İnşaatı bir yıl önce başlayan 16 derslikli yeni kız meslek lisesi 2 milyon 500 bin liraya mal olacak. 600 metrekare oturma alanı içerisine inşa edilen binanın kapalı alanı 2 bin 400 metrekare olacak. Bina bodrum ve zemin kat üzerine iki kat olacak.

Okulların ikinci dönemi öncesi tamamlandıktan sonra mevcut okul yıkılarak, boşalacak arsada şehir meydanı projesi başlatılacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “İlçemizin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi, şehir meydanı. Şehir meydanı projemizin hayata geçmesiyle birlikte ilçemiz toplu organizasyonların rahatlıkla yapılabileceği bir alana sahip olacak. Bunun yanı sıra güzel zaman geçirilebilecek sosyal bir alan olacak. Şehir meydanı projesiyle birlikte ilçemiz yeni bir okul binasına da eş zamanlı olarak kavuşmuş olacak. İhaleyi alan firma tarafından Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin yanındaki 14 bin m²’lik arsa içerisinde inşaat çalışmaları sona doğru götürüyor. Kız Meslek Lisesi’nin inşa edilip okulun taşınmasının ardından hiç zaman kaybetmeden şehir meydanı projesini başlatacağız. Binanın yıkımından sonra Kız Meslek Lisesi’nin bahçesiyle yanındaki parkı birleştireceğiz. Bu alana yeşillikler içerisinde çok güzel bir şehir meydanı yapacağız.” şeklinde konuştu.