Kızılay'a 74 ünite bağış

Kızılay'a 74 ünite bağış
Konya Kızılay Kan Merkezi ile Sarayönü Kızılay Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenledikleri kan bağış kampanyasında bir günde 74 ünite kan toplandı.Konya Kızılay Kan Merkezi ile Sarayönü Kızılay Temsilciliği'nin ortaklaşa...

Konya Kızılay Kan Merkezi ile Sarayönü Kızılay Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenledikleri kan bağış kampanyasında bir günde 74 ünite kan toplandı.

Konya Kızılay Kan Merkezi ile Sarayönü Kızılay Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenledikleri kan bağış kampanyası, Sarayönü Belediyesi önünde Kızılay Tır’ında gerçekleştirildi. Türk Kızılay Derneği Sarayönü Temsilciliği'nin tarafından ilçemizde düzenlenen bir günlük Kan Bağışı kampanyasında 74 ünite kan toplandı. Geçtiğimiz hafta ilçemizde yapılan ve 1 gün süren bağış kampanyasına ilgi yine yoğun oldu. Türk Kızılayı tarafından ülke genelinde düzenlenen kampanya kapsamında Sarayönü’nde belli periyotlarla yapılan bağış kampanyası geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleşti. Sarayönü Belediyesi önünce açılır/kapanır sistemli araçta yapılan Kan Bağışı Kampanyasında bağışçılar tarafından 74 ünite Kan Bağışı yapıldı. Araç içerisinde oluşturulan bağış ünitelerinde Sarayönü’nde bulunan 19-65 yaş grubundaki vatandaşlar başvuru yaptı. Kan toplama ekibi sorumlu hekimi, kan ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik, risk taşımayan ve sıhhi yönden de uygun vericilerden kan alındığını, alınan kanların da uygun ortamlarda korunarak gerekli tıbbi kontrollerin yapılmasıyla merkeze ulaştırıldığını söyledi. Kan veren vatandaşlara bağışın ardından soda ve bisküvi ikramında bulunuldu.

Türk Kızılay Derneği Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, “Kan bağışı hem insanlık görevidir, hem de bağışta bulunan için sağlıktır, sıhhattir. Bir damla kan bir hayat kurtarır düşüncesi ile herkesin kan bağışı konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz. Herkesin bir gün kana ihtiyacı olabilir” diyerek bağış için teşvikte bulundu.