Koçaş'tan öğretmenler günü mesajı

Koçaş'tan öğretmenler günü mesajı
Sarayönü Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Süleyman Koçaş, öğretmen günü dolayısıyla bir yazılı açıklamada bulundu.Koçaş yaptığı açıklamada, "Milli birlik ve beraberliğimiz teminatı olan ve bayrağımızın dalgalandığı...

Sarayönü Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Süleyman Koçaş, öğretmen günü dolayısıyla bir yazılı açıklamada bulundu.

Koçaş yaptığı açıklamada, "Milli birlik ve beraberliğimiz teminatı olan ve bayrağımızın dalgalandığı her yerde fedakarca kutsal görevini icra eden kıymetli meslektaşlarımı saygıyla selamlıyorum.

Geçmişimiz , günümüz ve geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimizi 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile bir kez daha hatırlatmak onların dertleriyle dertlenmek, sevinçleriyle de sevinmek gerektiğini vurgulamak isterim. İnsanla uğraşan, yaptığı işin meyvesini yıllar sonra gören, çok zaman hak ettiği sosyal statüden mahrum , idari , sosyal ve ekonomik sıkıntılarla uğraşan değerli meslektaşlarımın bu özel gününde bazı açıklamaları yapmak velilerimizin ve idarecilerimizin dikkatlerini çekmek isterim." dedi.

Bazı sıkıntılardan bahseden Koçaş, "Toplumdaki öğretmene bakışın, öğretmeni sahiplenmenin oldukça zayıflaması, her türlü sorunun ve başarısızlığın kaynağı olarak direkt öğretmenlerin hedefe konması camiayı yaralamaktadır. Eğitim öğretim faaliyetlerinin okul , aile , çevre ve öğrenci uyumuyla mükemmele ulaşacağı çok zaman unutulmaktadır. Meslektaşlarımız duygusal insanlardır. Öğretmenlik yapılan olumsuz yorumların ,söylenen olumsuz sözlerin etkisinde kalmaya oldukça açık bir meslektir. Öğretmenlerimiz her daim taktir edilmeyi , yardım görmeyi , destek almayı ister . Hizmet verdiğimiz velilerimizin özellikle bu konuda hassas olmalarını istirham ediyorum." şeklinde konuştu.

Açıklamasının son bölümünü teşekküre ayıran Koçaş, şöyle konuştu: "Sarayönü Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen öğretmenler günü özel programı bizleri ziyadesi ile memnun etmektedir. Sarayönü Belediye Başkanımız Sayın Nafiz Solak beye göstermiş olduğu ilgi alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda eğitim-öğretim faaliyetlerine ve öğretmenlerimize her zaman özel hassasiyet gösteren İlçe Kaymakamımız Sayın Tarık Bahadır beye, eğitim sevdalısı değerli meslektaşımız İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Şişman a Sarayönü Eğitim Bir-Sen olarak şükranlarımızı sunuyoruz."