KOMEK yaz kurslarına yoğun ilgi

KOMEK yaz kurslarına yoğun ilgi
Sarayönü nde Halk Eğitim Müdürlüğü ve KOMEK işbirliği ile açılan Yaz Okulu na öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. 3 Temmuz tarihinde başlayan Yaz Okulu kurslarına Sarayönü nde 220, Ladik Mahallesi nde ise 190 öğrenci katılıyor.Sarayönü...

Sarayönü nde Halk Eğitim Müdürlüğü ve KOMEK işbirliği ile açılan Yaz Okulu na öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. 3 Temmuz tarihinde başlayan Yaz Okulu kurslarına Sarayönü nde 220, Ladik Mahallesi nde ise 190 öğrenci katılıyor.

Sarayönü Gençlik Merkezinde ve Ladik İş merkezinde gerçekleştirilen yaz okuluna katılan öğrenciler verilen temel dini eğitimler ve Kur an-ı Kerim kurslarının yanında spor faaliyetleri ile eğlenerek öğreniyor.

Sarayönü KOMEK Yaz Okulları Sorumlusu Ali Turhan, yaptığı açıklamada ilçedeki 8-16 yaş arası öğrencilerin yaz okulu sayesinde tatillerini verimli şekilde değerlendirdiğini söyledi.

Yaz Okulu programının oldukça yoğun olduğunu belirten Turhan; “Yaz okullarında Kur an-ı Kerim, temel dini bilgiler, bilgisayar, ebru, seramik, yüzme, spor, drama, pratik yemek yapımı, basit dikiş teknikleri kursları veriliyor. Yaz Okullarında birinci önceliğimiz ve amacımız çocuklarımızın temel dini bilgileri alması ve Kur an-ı Kerim öğrenmelerini sağlamak. Diğer branşlar ise buna bir araç. Çocuklarımızın eğlenerek öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Velilerin çocuklarını gönül rahatlığı ile kurslara gönderebileceklerini ifade eden Turhan; “Öğrenci velileri gönülleri rahat bir şekilde çocuklarını gönderiyorlar. Biz gerekli bütün güvenlik önlemlerini alıyoruz. Gerek ders öğretmenleri gerekse nöbetçi öğretmenler ve güvenlik kameraları ile sürekli olarak çocuklarımızı takip ediyor. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için sürekli takipteyiz” dedi

Ladik te de kursiyer sayısının son dönemde arttığını belirten Turan; “Ladik te kurslarımıza ilgi geçen yıllara göre yüzde yüz arttı. Ancak Ladik te kursa gelen kız çocuklanın sayısı biraz az. Ladikli hemşerilerimizin kız çocuklarını da gönül rahatlığıyla kuşlarımıza göndermelerini istiyoruz. Kız çocuklarımızın da Kur an-ı Kerimi okumaları ve temel dini bilgiler almalarında büyük fayda var” şeklinde konuştu.

25 Ağustos a kadar devam edecek olan KOMEK yaz okulu kursları sabah saat 9 ila 13 arası kız çocuklarına, öğleden sonra saat14 ila 18 arasında da erkek çocuklarına kurs veriliyor. Öğrenciler her gün 3 saat Kur an-ı Kerim 2 saatte diğer branşlarda ders verilirken haftada 1 gün yüzme 1 gün de spor yaptırılıyor.

Kursların tamamlanmasının ardından bütün öğrenciler için Konya ve Beyşehir gezileri de düzenlenecek.