KONUK: CUMHURİYETİMİZİ İSTİKAMETİNDEN DÖNDÜRMEYECEĞİZ

KONUK: CUMHURİYETİMİZİ İSTİKAMETİNDEN DÖNDÜRMEYECEĞİZ
25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cumhuriyetin, milli varlığımızı sona erdirmeye çalışanlarla girilen varlık...

25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cumhuriyetin, milli varlığımızı sona erdirmeye çalışanlarla girilen varlık yokluk mücadelesinden galip çıkılarak kurulduğunu belirten Başkan Konuk, “Cumhuriyeti bedel ödeyerek kazandık ve hedeflerimize doğru tavizsiz ilerliyoruz, ödediğimiz bedeli unutmayacağız, Cumhuriyetimize sahip çıkacağız ona yönelik tehditler dün olduğu gibi bugün de yarın da bozguna uğrayacak çünkü milletimiz, Cumhuriyet ile birlikte hem iktisadi alanda hem de sosyal hayatta istikbali inşa, istiklalini tahkim sürecine girdi ” dedi.

CUMHURİYETİ BEDEL ÖDEYEREK KAZANDIK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajına, “doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine milletimizin her köşesinin ve her kişisinin “kaderde, kıvançta ve tasada” ortak geleceğe inancının eseri olan Cumhuriyetimizin ilanının 95’inci yılını kutluyorum” diyerek başlayan PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün milletimizin “fiili olarak gösterdiği kabiliyet ve kavrayış” neticesinde Türk milletine hasmane duygular besleyenleri yanıltarak ulaştığını söylediği Cumhuriyetimizi, “çekilen milli felaketlerin yarattığı uyanıklığın” ve ”aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedeli” sonucunda kazandık. Milli varlığımızı sona erdirmeye çalışanlarla girdiğimiz varlık yokluk mücadelesinden galip çıkarak kurduk Cumhuriyetimizi” şeklinde konuştu.

CUMHURİYETİMİZ, HEDEFİNE DOĞRU TAVİZSİZ İLERLİYOR

Sanayisini, sermayesini, milyonlarca vatan evladını, varlığımıza kast edenlerin yıllarca süren hücumlarında kaybeden milletimizin, Cumhuriyet ile birlikte hem iktisadi alanda hem de sosyal hayatta istikbali inşa, istiklalini tahkim sürecine girdiğini belirten Başkan Konuk, “sermayesi yoktu, damla damla biriktirdi. Sanayisi yoktu, taş üstüne taş koya koya büyüttü. Vatanı bir uçtan bir uca yollarla ördü, limanlarla donattı. Emaneti taşıyacak evlatlarını eğitmek, bilgiyle donatmak için imkânların kıtlığına bakmadı, dünya ile yarışacak nesiller yetiştirdi. Cumhuriyetimizin ilan edildiği yıl kişi başına milli geliri 50 Doları bulmayan Türkiye, 95 yılda milli gelirini 250 kattan fazla arttırarak, Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşına 10 adım kala 12 Bin doların üstüne taşıdı. Cumhuriyetimiz, kuruluş düsturu olan “mesut”, “muvaffak” ve “muzaffer” olma hedefine tavizsiz ilerlerken bir yandan da dışardan/içerden ritmi bozmaya, hızımızı kesmeye çalışanlarla mücadele etti. Onları da her seferinde hüsrana uğrata uğrata daha güçlü, daha itibarlı, daha müreffeh Türkiye hedefine ilerledi, bugün de yarın da ilerlemeye devam edecek. Şunu hiç unutmayacağız, o tarihi mücadelenin mağlupları, yani milli varlığımızı sona erdirmeye çalışanlar zamanının geldiğini, fırsat çıktığını, sızacak delik bulduğunu her düşündüklerinde farklı şekil ve akla hayale gelmeyecek metotlarla rövanşı almak için harekete geçtiler, bundan sonra da geçecekler. Tıpkı içinden geçtiğimiz süreçte olduğu gibi. Cumhuriyetimizi kurduktan sonra defalarca denedikleri gibi” dedi.

CUMHURİYET İÇİN ÖDEDİĞİMİZ BEDELİ UNUTMAYACAĞIZ

25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, mesajında şu ifadelere de yer verdi:

“Bu topraklarda bugün yaşayan nesiller olarak bizim hem geçmişe borcumuz hem de geleceğe karşı mesuliyetlerimiz var. Yaşlısından gencine, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine vatan topraklarının bugünkü bekçileri olarak bizler Cumhuriyeti bedel ödeyerek kazandık ve Cumhuriyetimiz hedefine doğru tavizsiz ilerliyor, ödediğimiz bedeli unutmayacağız.

Yaklaşık bir asır önce milli varlığımızı yok ettiklerini düşünenlerin ve milletimizin cesaret ve feraseti karşısında emellerine ulaşamayanların açık ya da örtülü operasyonlarla kirli oyunlarını devam ettirebileceğini unutmadık, unutmayacağız. Milletçe ıstırap ve acılarla uyanmayı beklemeden hep uyanık olacağız, uyanık kalacağız. Cumhuriyetimizi istikametinden döndürmeyeceğiz. Dün defalarca yaptıkları saldırılar milli birliğimize idi, hepsinde birbirimize kenetlenerek üstesinden geldik. Yaşam tarzlarımız üzerinden ayrıştırarak enerjimizi birbirimize karşı tüketmeye istikametimizden döndürmeye çalıştılar, hoşgörü duvarımıza çarptılar, başaramadılar. Bugün daha önce de defalarca denedikleri bir metotla, iktisadi hayatımızda kaos oluşturarak istikametimizden çevirmeye, ritmimizi bozmaya çalışıyorlar. Dün olduğu gibi bugün de milletimiz ve devletimiz Cumhuriyetimizin istikametinden sapmasına müsaade etmeyecek, bu badireyi de yenip geleceğe bugün kaybettiği zamanı da telafi edecek şekilde daha hızlı adımlarla yürüyecektir. Nitekim, bugün açılışını yapacağımız dünyanın en gözde havalimanı, Üçüncü Havaalanı kim ne yaparsa yapsın istikametimizden dönmeyeceğimizin dünyaya ilanıdır.”

CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ, ÇIKACAĞIZ

Milletimiz de devletimizin; geleceği inşadan taviz vermeden, ritmi bozanlarla mücadele konusunda Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana tarihin süzgecinden geçmiş sayısız örtülü ve açık saldırıdan çıkardığı derslerden biriktirdiği eşsiz bir tecrübe ve birikime sahip olduğunu vurgulayan Başkan Recep Konuk ,”biz tarihimizden dersimizi aldık ve bizden önceki nesillerin ödediği bedeli de onların verdiği varlık yokluk mücadelesini de unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Onlardan devir aldığımız en kıymetli hazinemize, Cumhuriyetimize kıskançlıkla sahip çıkıyoruz, çıkacağız. Bu bizim geleceğe karşı mesuliyetimizdir. Biz Cumhuriyetimizin bu toprakların çocuklarının kabiliyet ve becerilerini millet istifadesine sunmak için fırsat eşitliğinin teminatı olduğunu yaşayarak gördük. Milletimizin hiçbir evladının kıyıda köşede unutulmamasının, refah ve zenginliğin vatan topraklarının her köşe ve kişisine ulaşmasının teminatıdır Cumhuriyet. Bizim Cumhuriyetimiz, sadece kader ve tasa ortaklığı değildir, Bizim Cumhuriyetimiz kuruluşundan itibaren kıvancı, refahı ve mutluluğu da eşit paylaştırmayı gaye edinerek hatta tam da bunun için kurulmuştur” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETE YÖNELİK TEHDİTLER, DÜN OLDUĞU GİBİ YARIN DA BOZGUNA UĞRAYACAK

25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını şu sözleriyle tamamladı:

“Milletimiz, kendi haslet ve karakterine en uygun rejimin Cumhuriyet idaresi olduğunu bildiği kadar, 95 yılda Cumhuriyetle elde ettiği kazanımların da farkındadır. Milletimizin bütünlüğüne, Cumhuriyetimizin geleceğine, milletimizin hem sosyal hem de iktisadi kazanımlarına yönelik her tehdidin Türk milletinin çelikten iradesi karşısında dün olduğu gibi yarınlarda da bozguna uğrayacağını biliyoruz. Türk milletinin, Cumhuriyetimizin kuruluşunda gösterdiği fiili kabiliyet ve kavrayış bugün de Anadolu ve Rumeli’de dipdiri ve canlıdır. Milletimizle özdeşleşmiş o haslet ve vasıflar birliğimizin, bütünlüğümüzün ve Cumhuriyet idaresinde aydınlık geleceğimizin de teminatıdır. Geride bıraktığımız 95 yıl millet asliyetinin emanetinde olan Cumhuriyetimiz ile Türk Milletinin vasıf ve özelliklerinin ayrılmaz bir bütün olduğunun ispatıdır. Geçen 95 yılda Cumhuriyetimizle elde ettiğimiz kazanımlardan güç alarak, ileriye doğru daha güvenle, daha inançla bakıyoruz. Bu anlayış ve kararlılıkla Cumhuriyetimizin ebediyen yaşamasına yönelik iman ve irademizi ifade eder, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimize ve binlerce yıllık tarihinde milletimize hizmeti geçen değerli büyüklerimiz ve aziz şehitlerimizi, bir kez daha rahmet, minnet ve saygı ile anar, Cumhuriyetimizin 95’inci kuruluş yıldönümünü kutlarım.” dedi.