Konut sigortasının avantajlarından faydalanın

Konut sigortasının avantajlarından faydalanın
Sarayönü'nde sigorta sektöründe faaliyet gösteren Samet Koçak, konut sigortasının sağladığı faydalar ve sigorta şirketlerinin sunduğu çeşitli avantajlar hakkında bilgi verdi.Koçak, yaptığı açıklamada, "vatandaşların...

Sarayönü'nde sigorta sektöründe faaliyet gösteren Samet Koçak, konut sigortasının sağladığı faydalar ve sigorta şirketlerinin sunduğu çeşitli avantajlar hakkında bilgi verdi.

Koçak, yaptığı açıklamada, "vatandaşların konut sigortası yaptırması durumunda yangın, sel, su baskını, bunlara bağlı olarak hasar görev eşyalar, hırsızlık, cam kırılması, terör saldırısı, deprem, kara ve hava taşıtlarının çarpması gibi durumlara karşı konut sigortalanmış oluyor. Teminat dahilinde olan durumlarda ekspertiz raporuna göre hasarın yüzde yüzü karşılanabiliyor. Ev sahibi olmak veya kiracı olmak önemli değil. Kiralık evde oturanlarda sigorta yaptırabilir. Konut sigortaları 130 lira ile 500 lira arasında evin ve eşyaların değerine göre değişiyor. Kiracı yeni bir eve taşınacağında sigorta da yeni evine naklediliyor." dedi.

Sigorta şirketlerinin konut sigortalarına çeşitli avantajlı hizmetler ve kampanyalar sağladığını anlatan Koçak, "sigorta şirketleri sigorta poliçesi kapsamında il içi şartı olmak üzere ücretsiz ev taşıma hizmeti sunuyor. Anlaşmalı firma poliçe üzerinden 30 gün geçtikten sonra poliçe bitimine kadar bu hizmeti sunuyor. Klima ve kombi bakımı, halı yıkama gibi çeşitli hizmetler de var. Elektrik işleri, tesisat işleri, anahtar işleri ve cam işlerinde belli bir limitin altında meydana gelecek zararlar durumunda 3 kez hizmet verilebiliyor. Konuta ambulans gönderilmesi, oturulamayacak durumda olan evler için otel hizmeti gibi hizmetler de veriliyor. Yangın gibi durumlarda komşuların gördüğü zararlar bir belli bir oranda karşılanıyor." şeklinde konuştu.