Konya'da 2 bin 520 kişi memurluktan atıldı

Konya'da 2 bin 520 kişi memurluktan atıldı
Konya Valiliği, kentte yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2 bin 520 kişinin devlet memurluğundan çıkartıldığını açıkladı.Valilik, Konya'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında son rakamları açıkladı.Buna göre,...

Konya Valiliği, kentte yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2 bin 520 kişinin devlet memurluğundan çıkartıldığını açıkladı.

Valilik, Konya'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında son rakamları açıkladı.

Buna göre, görevden uzaklaştırılan kişi sayısı 991, tutuklanan kişi sayısı 2 bin 143 ve devlet memurluğundan çıkartılan kişi sayısı ise 2 bin 520 oldu.

Konya Valiliği, ilgililer hakkında yasal işlemlere hassasiyetle devam edildiğini aktardı.

15 Temmuz uyarısı

Valilik ayrıca 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşmesi istenilen hain darbe girişiminin yıldönümünde yapılacak etkinlikler ile izinsiz yapılacak etkinliklere karşı açıklamalarda bulundu.

Konya Valiliği resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "15 Temmuz ruhunun ve mücadelesinin canlı tutulması amacıyla tüm vatandaşlarımızın coşkulu olarak katılabilecekleri bir organizasyon düzenlenecek olup, bunun haricinde vatandaşlarımızın veya çeşitli kurum kuruluşların sosyal medya üzerinden veya farklı şekillerde yapmayı planladıkları organizasyonların Şehrimizde başta Güvenlik ve Trafik olmak üzere olumsuzluklara yol açılabileceği, ayrıca gece yapılmak istenen organizasyonun birlik ve bütünlüğüne zarar vereceği;

15 Temmuzla ilgili program netleştikten sonra vatandaşlarımıza ilan edileceği, bunun dışında yapılan münferit çağrılara itibar edilmemesi hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur."