KOP'dan eğitim ve sosyal projelere destek

KOP'dan  eğitim ve sosyal projelere destek
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, eğitim ve sosyal projeleri ile ilgili 2 ayrı mali destek çağrısına çıktı.Kalkınma Bakanlığına bağlı KOP İdaresi Başkanlığı eğitim konusunda "Mahalle Kütüphaneleri"...

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, eğitim ve sosyal projeleri ile ilgili 2 ayrı mali destek çağrısına çıktı.

Kalkınma Bakanlığına bağlı KOP İdaresi Başkanlığı eğitim konusunda "Mahalle Kütüphaneleri" ana teması ile eğitim projelerine mali destek sunarken, kısa adı KOPSOGEP olan “Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı” ile Bölge’nin sosyal kalkınmasına yönelik mali destek çağrı programını da açıkladı.

KOP Okuyor Mali Destek Programı ile Mahalle Kütüphaneleri Kurulacak.

Kalkınma Bakanlığına bağlı KOP İdaresi Başkanlığı, ilk defa 2016 yılında başlattığı mali destek çağrı programını 2018 yılında da sürdürüyor. KOP Okuyor Mali Destek Programının bu yılki ana teması “Mahalle Kütüphaneleri” olarak belirlendi. İnternet üzerinden yapılacak başvurularda; “Yeni mahalle kütüphanelerinin oluşturulması”, “Mevcut kütüphanelerin yaşam merkezi haline getirilmesi” ve “Çocukların ve gençlerin okuma kültürünün geliştirilmesinin yanında yazma etkinlikleri, söyleşiler, yarışmalar gibi çeşitli sosyal etkinlikler ile mahalle kültürünün yaşatılmasına ve geliştirilmesine” yönelik mahalle kütüphaneleri kurulacak ve bu kütüphanelerdeki sosyal faaliyetlere mali destek verilecek.

KOP Sosyal Gelişim Atölyeleri Kurulacak

KOP Bölgesi’nde sosyal kalkınmanın hızlandırılması ve bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması amacı ile başlatılan çağrı programının temel hedefi yoksulluk ya da yoksunluk yaşayan bireylerden oluşan hedef kitlelere ulaşmak, dezavantajlı kesimlerin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarına katkıda bulunmak.

Çağrı programı kapsamında Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Nevşehir’de bulunan kamu kurum ve kuruluşlarınca hazırlanacak projelere yüzde 85 ve yüzde 100 oranlarında finansman desteği sağlanacak.

Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı (KOP SOGEP) 2018 yılı Mali Destek Çağrısı başvuruları proje.kop.gov.tr internet adresinden 15 Mayıs 2018 tarihine kadar yapılabilecek.

Valilikler, Kaymakamlıklar, İl ve İlçe Belediyeleri, İl Özel İdareleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları aracılığı ile yürütülecek olan KOP Sosyal Gelişim Atölyeleri için sağlanacak mali destek en az 150.000 TL en fazla ise 500.000 TL olarak belirlendi