KOSKİ borçlarına yapılanma

KOSKİ borçlarına yapılanma
Koski Sarayönü Şube Şefi Erkan Biçer, 7143 Sayılı Kanun gereği su borçlarının yeniden yapılandırılmasına dair yaptığı açıklamada bu imkânlardan yararlanmak isteyen mükelleflerin, müracaat edebileceklerini duyurdu.Konu...

Koski Sarayönü Şube Şefi Erkan Biçer, 7143 Sayılı Kanun gereği su borçlarının yeniden yapılandırılmasına dair yaptığı açıklamada bu imkânlardan yararlanmak isteyen mükelleflerin, müracaat edebileceklerini duyurdu.

Konu ile ilgili Koski Sarayönü Şube Şefi Erkan Biçer, yaptığı açıklamada, “Su ve atıksu borcu bulunan abonelerimizin borçlarını yeniden yapılandırması hususunda imkân sağlanmıştır. Buna göre, müracaat edilmesi halinde, 31 Mart 2018 tarihi öncesi su ve atıksu borçlarınız yeniden yapılandırılacaktır. Dilerseniz, yapılandırılmış borcunuzu 36 ayda 18 taksite kadar ödeyebilirsiniz. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde, herhangi bir idari ve hukuki işlem yapılmayacaktır. Yapılandırmadan yararlanılması durumunda, varsa hesaplanan gecikme cezası, gecikme zammı, zam ve cezaların yerine, ilgili dönemlerde geçerli olan Yİ/ÜFE aylık değişim oranları uygulanacaktır. Bu şekilde hesaplanan borcunuzu, peşin ödeyebileceğiniz gibi, ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte de ödeyebilirsiniz.” denildi.

Borcu olanlara büyük kolaylık

Açıklamanın devamında Biçer şöyle konuştu: "Taksitli ödeme seçeneğini tercih ettiğinizde, borcunuza, 6 eşit taksit (12 ay) için 1,045 ilave, 9 eşit taksit (18 ay) için 1,083 ilave, 12 eşit taksit (24 ay) için 1,105 ilave ve 18 eşit taksit (36 ay) için 1,15 oranında katsayı uygulanacaktır. Yapılandırılan borçların peşin veya taksitli olarak ödenmesi mümkün olacaktır.

Borçlarınızı 7143sayılı Kanunun 1, 2 ve 9. maddelerinden yararlanarak yeniden yapılandırmak için, kimliğiniz ile birlikte size en yakın KOSKİ şubesine müracaat etmeniz yeterlidir. Birikmiş su ve atıksu borçlarının yapılandırılmasına yönelik büyük bir imkan sunan ve abone lehine pek çok uygulama getiren söz konusu düzenlemeden faydalanmanız menfaatinize olacaktır. Kanun’un verdiği bu imkanlardan yararlanmak için 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren müracaat edebilirsiniz. Borç yapılandırma için son başvuru tarihi ise 31 Temmuz 2018 mesai saati bitimidir."