Köyüne dönene 300 koyun

Köyüne dönene 300 koyun
Hükümetin köyüne geri dönenler için başlattığı 300 damızlık koyun projesinin detayları belli oldu.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, köye dönüş projesi olarak Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından kısmen...

Hükümetin köyüne geri dönenler için başlattığı 300 damızlık koyun projesinin detayları belli oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, köye dönüş projesi olarak Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından kısmen açıklanan 300 damızlık koyun, sigorta ve maaş desteği, ilgiyle karşılandı.

Detayları ve başvuru şartlarının önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasını beklenen projenin söz konusu şartların 23- 24 Şubat gibi netleşeceği belirtiliyor.

İPOTEK KARŞILIĞI 300 KOYUN

Projede ilk açıklanan bilgilere göre, köyüne geri dönen her aileye, tapu karşılığı ipotek gösterilerek 300 damızlık koyun, koyunlara bakacak kişiye de sigorta ve asgari ücret maaş desteği verilecek. Ayrıca köyüne geri dönerek bu şekilde çiftlik kuran ailelere yem, ilaç ve veteriner desteği sağlanacak. Geri ödemeler ise damızlık koyunların yavrulaması ve bunların devlet garantisi alımı şeklinde gerçekleşecek.