Kozan "önümüze bakmalıyız"

Kozan "önümüze bakmalıyız"
Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet Kozan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylamasından çıkan sonucu değerlendirdi.Halk oylamasından önce hararetli bir propaganda dönemine şahit olduklarını belirten Kozan,...

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet Kozan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylamasından çıkan sonucu değerlendirdi.

Halk oylamasından önce hararetli bir propaganda dönemine şahit olduklarını belirten Kozan, "iyisiyle kötüsüyle bir seçimi daha geride bıraktık. Seçim çalışmaları sürecinde zaman zaman istemediğimiz üsluplara şahit olduk. Gönül ister ki ülkemizde ayrıştırıcı siyaset yerine birleştirici ve kucaklayıcı siyaset yapılsın ama ne yazık ki oy kaygısı bazı şeylerin önüne geçebiliyor. Yorucu propaganda döneminin ardından pazar günü sandıklar kuruldu. Halkımız en demokratik hakkını kullanmak üzere sandık başına giderek oy verdi. Tüm tartışmalara halkımızın kararı son noktayı koydu. Bundan sonra kısır tartışmaları devam ettirmek yerine önümüze bakmalıyız. "Evet" oyu verende "Hayır" oyu verende bizim insanımız. Toplam olarak kucaklayıcı olmalıyız. Sonuç ne olursa olsun, bu ne bir taraf için zafer, neden bir taraf için hezimettir. Omuz omuza verip bu kutuplaşmalardan uzak durmalıyız. Türkiye genelinde Evet için yüzde 51.35, Hayır için yüzde 48.65 çıktı. İlçemizde yüzde 81.43 Evet, yüzden 18.56 Hayır çıktı. Bize düşen bu sonuçlara saygı duymaktır. Milletimiz kararını verdi. Bu ülkede 25 milyon 156 bin 860 kişi Evet oyu verdi. 23 milyon 777 bin 014 kişi ise Hayır oyu verdi. Sonuçlar birbirine çok yakın ama bir oy farkla bile bu sonuç çıksaydı tartışma götürmezdi. Çünkü demokrasinin gereği budur." dedi.