Küpeleri damızlık birliği takacak

Küpeleri damızlık birliği takacak
Sığır cinsi büyükbaş hayvanların küpeleme çalışmaları, yapılan yetki devri anlaşmasıyla Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine verildi.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılarak...

Sığır cinsi büyükbaş hayvanların küpeleme çalışmaları, yapılan yetki devri anlaşmasıyla Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılarak tedarik edilen Elektronik büyükbaş kulak küpeleri Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından telim alındı. İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Sığır Cinsi Hayvanların Kimliklendirme ve Kayıt Altına alma işlemleri ve ücretsiz küpeleme çalışmaları yapılan protokolle bundan sonra Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğin tarafından yapılacak.

Bu protokol çerçevesinde yetiştiriciler doğan buzağılarını 3 ay (90 gün) içinde küpeleterek e-ıslah sistemine ve aynı zamanda Turkvet sistemine kayıt ettirip, kimliklendirme çalışmalarını gerçekleştirmesi gerekiyor. Üreticiler tarafından Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine telefon ile bildirilecek olan yeni doğan buzağılar belli aralıklarla ekipler tarafından küpelenecek.

Küpesi olmayan hayvanların alım-satımının kesinlikle yasak olması nedeniyle yetiştiricilerimizin henüz küpelenmemiş ve büyükbaş hayvan pasaportu(kimliği) olmayan hayvanları satın almamaları konusunda da gereken hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.