Küresel Çevre Fonu'ndan 3 hibe

Küresel Çevre Fonu'ndan 3 hibe
Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım projesi kapsamında hibe olarak 1 adet doğrudan ekim makinesi, 1 adet katı gübre dağıtma makinesi, 1 adet çayır biçme...

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım projesi kapsamında hibe olarak 1 adet doğrudan ekim makinesi, 1 adet katı gübre dağıtma makinesi, 1 adet çayır biçme makinesi tahsis edildi.

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, proje çalışmaları ile ilgili olarak bilgi verdi. Projenin 2015-2019 yılları arasında dört yıl süreyle uygulanacağını anlatan Çiğdem, yaptığı açıklamada, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) paydaşlarından oluşan Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım projesi ilçemizde uygulanmaya devam ediyor. Proje ile Konya Kapalı havzasında arazinin bozunumu, iklim değişikliği, biyolojik çeşitliliğin korunması, tarım ve orman alanlarının verimli kullanımı çerçevesinde düşük karbon salımı teknolojilerinin adaptasyonu ve yaygınlaştırılması sureti ile tarım ve orman alanları arazi kullanımı yönetiminin sürdürülebilirliğini geliştirmek amaçlanmaktadır." dedi.

Sarayönü'nde projenin 2017 yılında başladığını hatırlatan Çiğdem, şöyle konuştu: "Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım projesi kapsamında 2017 yılında ilçemizde Ziraat Odası'nın katılımı ile Çiftçi Okulu açılmış, arpa ve fiğde anıza ekim demonstrasyon parselleri kurulmuştur. Doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirliğinin geliştirilmesi hakkında bilgilerin yaygınlaştırılmasından, tarım uygulamaları ve çiftçi eğitimi faaliyetlerinin geliştirilmesinden İlçe Müdürlüğümüz sorumlu olup, dış finansmanı Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından hibe olarak karşılanan proje ile ilçemize 1 adet doğrudan ekim makinesi, 1 adet katı gübre dağıtma makinesi, 1 adet çayır biçme makinesi tahsis edilmiştir. İlçemize tahsis edilen makineler Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım projesi çerçevesinde anıza doğrudan ekim prensibini benimseyen ve uygulayan, hayvan gübrelerini tarlasına dağıtan ve karbon salınımını en aza indirmek için çaba sarf eden çiftçilerimize kullandırılacaktır."