Kütüphane bin 300 yeni kitap

Kütüphane bin 300 yeni kitap
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sarayönü Halk Kütüphanesi'ne bin 300 yeni kitap gönderdi. Kitap sayısı 16 bin 784 olan kütüphanede, kitapların sisteme girilmesiyle bu sayı 18 bini bulacak. Vatandaşlar kitaplardan, sisteme girme...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sarayönü Halk Kütüphanesi'ne bin 300 yeni kitap gönderdi. Kitap sayısı 16 bin 784 olan kütüphanede, kitapların sisteme girilmesiyle bu sayı 18 bini bulacak. Vatandaşlar kitaplardan, sisteme girme işlerinin tamamlanmasının ardından yararlanabilecek.

Bakanlığın yolladığı kitaplarla birlikte Sarayönü Halk Kütüphanesi'ndeki eser sayısı 18 bine yaklaştı. Kitapları teslim alan kütüphane görevlileri, eserlerin raflarda kitapseverlerle bir an önce buluşması için kayıt işlemlerine başladı. Yeni bir çalışma ile gelişmiş bir sisteme geçen kütüphanede kitapların sisteme girilmesinin ardından, kitaplar raflardaki yerlerini alıp okuyucularıyla buluşacak.

Konu hakkında açıklama yapan Sarayönü Halk Kütüphanesi Müdürü Mevlüt Demirbaş, "Yeni gelen kitaplarımız, okullarımızın hazırladığı ve okuyucularımızın istekleri doğrultusunda ve bakanlığımız tarafından belirlenen kitaplardan oluşuyor. Bu kitaplarımızın çoğu gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik kitaplar. Kitapların tüm kütüphanecilik işlemleri tamamladı. Şu anda kullandığımız sistemde kitap girişleri yapılıyor. Yakın bir zamanda kitaplarımız raflardaki yerlerini alacak" dedi.