Kütüphaneler haftası kutlandı

Kütüphaneler haftası kutlandı
Sarayönü Kaymakamlığı ve İlçe Halk Kütüphanesi, 26 Mart-01 Nisan tarihleri arasında kutlanan 54’üncü Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, kitap okuma etkinliği düzenledi.Sarayönü Belediye Düğün Salonu’nda...

Sarayönü Kaymakamlığı ve İlçe Halk Kütüphanesi, 26 Mart-01 Nisan tarihleri arasında kutlanan 54’üncü Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, kitap okuma etkinliği düzenledi.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte İlçe Halk Kütüphanesi tarafından dağıtılan kitaplar, öğrenciler tarafından okundu.

Etkinliğe Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abide İşçi, bazı daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kütüphane Müdürü Mevlüt Demirbaş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Demirbaş konuşmasında, "54. Kütüphane Haftası ana teması "Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler" olarak belirlenmiştir. Yahya Kemal Beyatlı'nın "Deniz Türküsü" şiirinde "insan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar" demektedir. Bugüne geldiğimizde bilgiye ulaşmada hayallerimizin ötesinde bir hıza artık erişmiş bulunmaktayız. Bu anlamda hayalin ötesinde yaşayan yeni nesiller için hayalin ötesinde kütüphaneler kurmak gerektiği inancındayız. Bir olay olarak gelişen ve değişen yeni nesillerin karşısına aynı hızda ve aynı kalitede bir olgu olarak gelişen ve değişen bir kütüphanecilik anlayışı ile çıkmak gerektiği düşüncesindeyiz. Sanal alem, sosyal medya ve e-bilgi kavramlarının ortaya çıkmasıyla önceki nesiller ile arasında ciddi farklar bulunan yeni nesil çocuklara artık mekan ve zaman sınırı olmadan bilgiye daha hızlı ve daha kolay bir şekilde ulaşmaktadır. Bu noktada gelişen teknoloji ile birlikte e-kitap ve z-kütüphane gibi projelerle kütüphaneler eski geleneksel ortamını da muhafaza ederek geçmiş ile gelecek arasında bir köprü görevi görmektedir. Artık kütüphanelerimiz web sayfası ve sosyal medya hesapları açmak suretiyle yapılan etkinlikleri paylaşarak kendini tanıtmak yada sanal alemi aktif olarak kullanılmaktadır. Kamu hizmetinin ötesinde kütüphane varlığının kültürel birikim ekseninde bir zenginlik olarak bizlere sunmuş olduğu imkanlar yadsınamaz. Bu noktada sürekli bir gelişim içerisinde olan yaşadığımız dünyada günden güne değişme daha da açık hale gelen yeni nesil çocuklar için kütüphaneler inovasyon süreçleri kapsamında toplumun her kesimine ulaşmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle okuma kültürünü ve kütüphanelerimizin tanıtımına "ailemle okuyorum" projesi ile katkıda bulunan 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Müdürü Kadir Arslan hocama da teşekkür ederim. Yeni nesil çocuklar teknolojinin içinde doğuyor. Vakitlerinin çoğunu akıllı telefon ya da bilgisayar başında geçiyor ve internet ile iç içe yaşıyorlar. Bu sayede her türlü bilgiye hızlı ulaşabildikleri için kendilerini eğitip çok daha güçlü ve seçici birer birey olarak yetişmektedirler. Öncekine senelere oranla sürekli iletişim halinde olan çocuklarımızın bilgiyi doğru yerden ve emin ellerden almaları dileklerimle hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Programda kütüphaneden en çok yararlanan öğrencilere çeşitli hediyeler verilirdi. İlkokullarda 15 temmuz Şehitleri İlkokulu'ndan Gülizar Gergin 125 kitapla birinci, Berrin Ak 118 kitapla ikinci, Belinay Ceylin 67 kitapla ikinci oldu. Ortaokullarda İmam Hatip Ortaokulu'ndan Kübra Karacan 48 kitapla birinci, Şerife Nur Kübra Erdoğan 46 kitapla ikinci, Büşra Güler 40 kitapla üçüncü oldu. Öğrencilerin protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Program sonunda, Sarayönü Kaymakamlığı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından temin edilen kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Dağıtılan kitapların okunmasıyla etkinlik sona erdi.