Ladik mahallesine müjdeli haberler

Ladik mahallesine müjdeli haberler
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ladik mahallesine doğalgaz hizmetinin kazandırılması ve Konya-Afyonkarahisar yolu üzerindeki kavşağa transit üst geçit yapılmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.Ladik mahallesine...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ladik mahallesine doğalgaz hizmetinin kazandırılması ve Konya-Afyonkarahisar yolu üzerindeki kavşağa transit üst geçit yapılmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Ladik mahallesine doğalgaz hizmetini kazandırmak için büyük bir hassasiyetle çalıştıklarını anlatan Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Ankara'da gerçekleştirilen 101 yerleşim yerine doğalgaz hizmete alım töreninde Enerya Bölge Müdürü ile görüşmemizden sonra Konya Bölge Müdürlüğü'nde yeni yatırımlar hakkında istişarelerde bulunduk. Buna göre özellikle Ladik mahallemizde doğalgaz hattı çalışmalarının başlatılması için neler yapabileceğimiz görüştük. Görüşmemizin içerisinde Konya-Afyonkarahisar karayolu üzerinde bulunan Ladik mahallesi kavşağına yapılacak transit üst geçidin köprü ayaklarının oluşturulmasının ardından karayolunun yatay sondajla geçilerek Ladik mahallesine doğalgazın verileceği sözünü aldık. Bizde Sarayönü Belediyesi olarak hattın daha sağlıklı şartlarda güzergahının oluşturulabilmesi ve mülkiyet sınırlarına taşmadan geçmesi için bölgesel 18 uygulayabileceğimizi ifade ettik. Enerya Konya Bölge Müdürümüzde bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hem biz, hem Ak Parti Konya İl Başkanımız, hem de Milletvekilimiz Hüsnüye Erdoğan olmak üzere bu konuyu hassasiyetle takip ediyoruz. En kısa sürede programın hayata geçmesi için çalışıyoruz." dedi.

Transit üst geçit yatırımı konusunda da ciddi derece aşama kaydedildiğini belirten Başkan Nafiz Solak, "Ayrıca bununla eş zamanlı yürütülecek olan Ladik kavşağına yapılması planlanan transit üst geçidin imar düzenlemesi karayollarının isteği doğrultusunda Konya Büyükşehir Belediyesi meclisine sunulmuş ve Mart ayı oturumunda onaylanmıştır. Gerekli kamulaştırma çalışmaları karayolları tarafından ivedilikle yapılacaktır. Hem transit üst geçit hem de doğalgaz için aldığımız hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.