Ladik TOKİ inşaatı başladı

Ladik TOKİ inşaatı başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü'nün Ladik mahallesine yapılacak olan 799 konutun inşaat çalışmaları başladı. İhalenin tamamlanarak yer tesliminin yapılmasının ardından hafriyat çalışmalara...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü'nün Ladik mahallesine yapılacak olan 799 konutun inşaat çalışmaları başladı. İhalenin tamamlanarak yer tesliminin yapılmasının ardından hafriyat çalışmalara hızlı şekilde start verildi. Konutların ihaleyi kazanan İntek yapı tarafından 700 gün içerisinde inşa edilip teslim edilmesi planlanıyor.

Ladik mahallesinde inşa edilecek 2'nci etap TOKİ konutlarının inşaat süreci başladı. Gerçekleştirilen ihale kapsamında 799 konut, cami, sosyal tesis ve ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi İntek Yapı tarafından inşa edilecek. Yükseklikleri zemin üzeri 3 kat olan projedeki konutların 591'i 2+1, 208'i ise 3+1 planında inşa edilecek. 2'ncü etap TOKİ konutlarının hafriyat çalışmaları hızlı şekilde başladı. Hafriyat çalışmalarının yanı sıra İntek yapı tarafından kurulacak olan beton santrali ile temeller atılmaya başlanacak. Sözleşmede 700 gün olarak belirlenen proje teslim süresi ile ilgili olarak firma yetkililerinden edinilen bilgiye göre konutların sözleşme süresinden önce teslim edilmeye çalışılacağı öğrenildi. Toplam 50 bloktan oluşan dev projenin tamamlanması, vatandaşlar tarafından şimdiden merakla bekleniyor.

Yaşam merkezi olacak

Projenin Ladik mahallesine değer katacağını belirten Başkan Nafiz Solak, "Projenin yapılacağı alan camisi, dükkanları, sosyal donatıları, meydanı, parkları, peyzajı, otoparkı, çocuk oyun alanları ile nitelikli sosyal çevre imkanı sunan, aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşecek. Projede modern ve yerel mimari sentezlendi. Mimari cephe elemanları ve zemin kat seviyesine kadar taş kaplama gibi özellikler modernize edilerek uygulandı." dedi.