Ladik TOKİ yükseliyor

Ladik TOKİ yükseliyor
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü’nün Ladik mahallesine yapılan 799 konutun inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Konutların, ihaleyi kazanan İntek yapı tarafından 700 gün içerisinde...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü’nün Ladik mahallesine yapılan 799 konutun inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Konutların, ihaleyi kazanan İntek yapı tarafından 700 gün içerisinde inşa edilip teslim edilmesi planlanıyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, kaba inşaatları hızla devam eden Ladik mahallesi 2'nci Etap TOKİ konutlarının çalışma sahasında incelemelerde bulundu. Sarayönü 3'ncü Etap TOKİ konutları ile aynı dönem başlayıp aynı dönem tamamlanması planlanan Ladik 2'Nci Etap TOKİ konutlarındaki yaşanan gecikmenin sebeplerini anlatan Nafiz Solak, açıklamalarda bulundu.

Gecikmenin imar düzenlemelerinden dolayı kaynaklandığını aktaran Başkan Solak, "Ladik mahallesi 2'nci Etap TOKİ uygulaması için, Sarayönü 3'ncü Etap TOKİ konutları ile aynı yapılaşma koşullarıyla zemin+4 kat ve emsal 1 olmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesine başvuruda bulunmuştuk. Ancak Konya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ladik mahallemizde yapılaşma koşullarını yüksek bulduğu için kabul etmedi." dedi.

Milletvekillerimizle çözdük

Yaşanan problemin bölge milletvekillerinin konuya dahil olmasıyla çözüldüğünü kaydeden Solak, "Büyükşehir Meclisi kat yüksekliğini bir kat düşürdü ve emsalinde yüzde 60 olmasına karar verdi. Ancak bu haliyle başvuru sayısına yetecek adette konut yapılamayacağından dolayı bu plan değişikliğine itiraz ettik. İtirazlar Büyükşehir'de tekrar değerlendirildi. Bölge milletvekillerimizin de konuya dahil olmasıyla sorun çözüldü. Başvuru sayısını karşılayacak şekilde emsalin adanın birinde yüzde 70 değerinde, diğerinde yüzde 60 değerinde uygulanmasına karar verilerek kabul edildi. Bu şekilde kat yüksekliklerinin zemin+3 kat olmasına karar verildi. Bu süreç çok meşakkatli olduğu için yaklaşık bir yıl gibi bir süre aldı. Tüm bu yapılan çalışmalar neticesinde sonuca ulaşılarak Ladik TOKİ konutlarının belediyemizin üstün gayretleriyle normal seyrine dönmesini sağladık. İnşallah hızlı bir şekilde devam ediyor. 2019 yılı sonuna kadar da tamamlanması planlanıyor." şeklinde konuştu.