Ladik'te 2 milyonluk yatırım tamamlandı

Ladik'te 2 milyonluk yatırım tamamlandı
Ladik Mahallesinde yıllar önce belediye binası olarak projelendirilip yapımına başlanan ama bir türlü tamamlanamayan inşaat, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınarak tamamlandı. Yapımı tamamlanan iş hanı ve büyükşehir...

Ladik Mahallesinde yıllar önce belediye binası olarak projelendirilip yapımına başlanan ama bir türlü tamamlanamayan inşaat, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınarak tamamlandı. Yapımı tamamlanan iş hanı ve büyükşehir hizmet binası, faaliyete hazır hale getirildi. İnşaatın tamamlanmasının ardından, daha önce belediye binası olarak kullanılan atıl durumdaki eski bina da yıkılarak ortadan kaldırıldı.

Belde belediyelerinin kapatıldığı 2015 yılına kadar Ladik Belediyesi tarafından bir türlü tamamlanamayan inşaatın kalan işleri için 2 milyon liradan fazla bir para ayıran Konya Büyükşehir Belediyesi, binada işyeri bulunan vatandaşları da yeni işyerlerine kavuşturdu. Geçtiğimiz günlerde Ladik mahallesini ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, binanın alt katında bulunan işyerlerini sahiplerine teslim etti. Üst kat ise Büyükşehir Belediyesi Hizmet binası olarak faaliyet gösterecek.

Akyürek'e teşekkür

Yapımı tamamlanan iş hanı ve hizmet binası hakkında bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Daha önce Kazım Torlak'ın başkanlığı döneminde yapımına başlanan ve Şükrü Tınas'ın başkanlığı döneminde devam eden, kaba inşaatı 6 yıl süren ve tamamlanamayan iş hanı ve hizmet binasının tamamlanabilmesi için Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ile 2015 yılında görüşmeler yapmış ve söz almıştık. Görüşmelerimiz neticesinde yarım inşaatın mahallemize yakışmadığı ve şu anda mülkiyetinin Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu ifade ettik. Binanın zemin katındaki iş yerlerinin mülkiyeti vatandaşlarımızın olup, üst katında Konya Büyükşehir Belediyesi hizmet binası olmak üzere tamamlanmasına karar verildi. Bina yeniden projelendirilerek ihalesi yapıldı. Projenin kalan kısmı, 2 milyon liradan fazla bir maliyet ile tamamlandı. Tüm projelerimizde bizden desteğini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tahir Akyürek ve ekibine teşekkür ederiz" dedi.