Ladik'te KOSGEB kursu açılacak

Ladik'te KOSGEB kursu açılacak
Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, Ladik mahallesinde KOMEK bünyesinde girişimcilere yönelik olarak KOSGEB girişimcilik kursu açılacağını söyledi. Müracaatlar 5 Mart tarihine kadar devam edecek. Kurs sonunda...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, Ladik mahallesinde KOMEK bünyesinde girişimcilere yönelik olarak KOSGEB girişimcilik kursu açılacağını söyledi. Müracaatlar 5 Mart tarihine kadar devam edecek. Kurs sonunda sertifika alarak hazırladığı iş planını KOSGEB'e sunan girişimcinin, iş planının kabul edilmesi durumunda 50 bin lira hibe kredisi, 100 bin lira sıfır faizli kredi verilecek.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, yaptığı açıklamada, "Ladik mahallemizde KOMEK bünyesinde ilk defa KOSGEB girişimcilik kursu açılacak. Böylelikle yaş sınırı olmaksızın kursu tamamlayan katılımcılar KOSGEB hibe destek programından faydalandırılacak. Kursiyerlerdeki aranan şartlar arasında ilçe nüfusuna kayıtlı olmaları, daha önce ticaret yapmamış olmaları, herhangi bir hibe programından yararlanmamış olmaları gerekmektedir.

Müracaat etmek isteyen vatandaşlar kimlik fotokopileri ile birlikte yapmak istedikleri mesleği de belirterek Ladik mahallesi KOMEK merkezine müracaatını gerçekleştirebilir. Son müracaat tarihi 5 Mart 2017 olup, ilk olan kurs 25 kişilik grup halinde açılacaktır. Müracaatın çok olması durumunda elemeye gidilecek. Amaç Ladik mahallemize yeni girişimciler kazanıp ekonomiyi hareketlendirmektir." dedi.

Ladik KOMEK'te 22-25 Mart tarihleri arasında verilecek eğitimlere katılmaya hak kazanan 25 kişi girişimcilik belgesine kavuşabilecek. KOSGEB tarafından halen iş kurmak isteyen girişimcilere 50 bin lira hibe kredi, 100 bin lira 0 faizli girişimcilik kredisi veriliyor. Tabi bu krediyi alabilmek için, iş kurmak isteyenlerin KOSGEB girişimcilik eğitimlerine katılması ve kurs sonunda sertifika almaları birinci şart. Bu belge ile iş kurmak isteyen girişimci tarafından bir iş planı hazırlanıyor ve bu iş planı KOSGEB'e sunuluyor. İş planının KOSGEB tarafından kabul görmesini müteakiben, 50 bin lira hibe kredi veriliyor. 50 bin liranın yetmemesi durumunda, 100 bin liraya kadar, 0 faizli kredi veriliyor. Konuyla ilgili detaylı bilgi Ladik KOMEK binasında verilecek.