Mahallelerde yağmur duası yapıldı

Mahallelerde yağmur duası yapıldı
Sarayönü'nde ihtiyaç duyulan yağışların gelmemesiyle birlikte çeşitli mahallelerde yağmur duaları gerçekleştirildi. Ladik, Yenicekaya ve Özkent mahallerinde yağışların istenen seviyede olmamasından dolayı pazar günü yağmur...

Sarayönü'nde ihtiyaç duyulan yağışların gelmemesiyle birlikte çeşitli mahallelerde yağmur duaları gerçekleştirildi. Ladik, Yenicekaya ve Özkent mahallerinde yağışların istenen seviyede olmamasından dolayı pazar günü yağmur duası gerçekleştirdi. Ellerini semaya kaldıran insanlar, rahmet için dua ve yakarışlarda bulundu. Kış aylarında çok az miktarda yağan karın yanı sıra bahar aylarında da çok fazla yağmur yağmaması insanları tedirgin etti.

Ladik, Çalıbağ'da toplandı

Ladik mahallesinde, Çalıbağ mevkiinde bulunan Ladikli Ahmet Hüdai’nin bahçesinde bir araya gelen vatandaşlar yağmur yağması için dua etti.

Yağmur duasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Ladik Mahallesi'nde görev yapan imamların Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programa konuşmacı olarak Konya Kapu Camii Vaizlerinden Hasan Basri Balcı katıldı.

Vatandaşlara nasihatlerde bulunan Balcı, “Dualarımızın kabul edilmesini istiyorsak ilk başta lokmalarımız temiz olacak. Yapılan işlerde mutlaka helal lokma gözetilmeli, yediklerimize yaptıklarımızda helal yolda olmaz ise dualarımız kabul olmaz, dualarımızın kabul olabilmesi için kazancımızı helal yollardan kazanarak zekatlarımızı ve öşürümüzü vereceğiz. Kul, kardeşine yardım ederse, Allah’ta kuluna yardım eder. İnsanların hakkına tecavüz etmeyeceğiz. Nefsimize zulüm etmeyeceğiz. İbadetlerimizi zamanında ve samimi bir şekilde yapacağız. Allah ‘dua edin, kabul edeyim’ diyor. Dualarımız kabul olmuyorsa kendimizde bir sorun var demektir. Bol bol tövbe istiğfar edelim. Allah’ın emirlerine uyup, yasaklarından kaçınalım." dedi.

Konuşmanın ardından Kur’an-ı Kerim okunarak yağmur duasına geçildi. En ön saf çocuklara verilirken, vatandaşlar el açarak Hasan Basri Balcı’nın yaptırdığı duaya amin dedi. Öğle namazının ardından vatandaşlara yemek ikram edildi.

Yenicekaya ve Özkent rahmet istedi

Yenicekaya ve Özkent mahallerinde de geçtiğimiz Pazar günü birlik ve beraberlik içerisinde, uygulanan geleneklerle yağmur duasına çıktı. Mahalleliler, kılınan öğle namazı ardından mahalle meydanında toplandı. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla mahalle meydanlarına giden mahalleliler kıbleye doğru dönerek yağmur duası yaptılar. Yapılan yağmur dualarının ardından yemek ikramlarında bulunuldu.