Mayıs yağmuru sevindirdi

Mayıs yağmuru sevindirdi
Mayıs ayı ortalarında gelen yağmur, çiftçilerin umutlarını yeniden yeşertti. Geçtiğimiz hafta içerisinde etkili olan yağışlar, çiftçiyi sevindirdi.Yağışlı bir kış döneminin ardından kurak başlayan bahar ayında Mayıs...

Mayıs ayı ortalarında gelen yağmur, çiftçilerin umutlarını yeniden yeşertti. Geçtiğimiz hafta içerisinde etkili olan yağışlar, çiftçiyi sevindirdi.

Yağışlı bir kış döneminin ardından kurak başlayan bahar ayında Mayıs ile gelen yağmur, tarlalara ilaç gibi geldi. Yağışlar üreticinin umutlarını da yeniden yeşertti. Yağışların artarak devam etmesi ümit ediliyor.

Sarayönü son yılların en verimli kışını geride bıraktı. Yağış oranlarında yüzde 100'den fazla artış yaşandı. Kış dönemindeki yağışların ardından, bahar başlangıcında çiftçi yağışa hasret kalmıştı. Bazı bölgelerde ekilen ekinler suya hasret kalarak gelişim sağlayamadı. Yağışların Mayıs ayı ortalarında gelmesi, gelişimini henüz tamamlamayan hububat için büyük bir şans oldu. Yağışların etkisini arttırması bekleniliyor.

Çiftçide umutlar yeşerdi

Son günlerde etkili olan yağmurun kendilerini rahatlattığını ifade eden çiftçiler, "Hububatın yetişmesi açısından net olarak sıkıntı var diyemeyiz. Etkili olan yağışlar çok önemliydi. Geçen haftaki yağışlar, endişemizi umuda dönüştürdü. Beklentimiz, yağışların artarak devam etmesi. Hububatın verimliliği açısından kesin bir şey söylemek şu an için doğru olmaz. Kuraklık nedeniyle doğacak zararın tam olarak görülebilmesi için bu ayın çıkması gerekiyor. Bahar Yağmuru devam ederse bereketli günler gelir. Çok zor günler geçiriyoruz. Yağışın devam etmesi ve toprağın suya doyması çok önemli. Rabbimize şükürler olsun, bir can suyu geldi” şeklinde konuştu.