MEAAL, Romanya etabını tamamladı

MEAAL, Romanya etabını tamamladı
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi nin ortağı olduğu, Avrupa Birliği Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında, “okulu erken terki en aza indirmek için bilgi iletişim teknolojileri” ...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi nin ortağı olduğu, Avrupa Birliği Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında, “okulu erken terki en aza indirmek için bilgi iletişim teknolojileri”  projesinin üçüncü toplantısı Romanya'da gerçekleştirildi.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesinin ortak olarak katıldığı projenin ilk toplantısı İtalya da, ikinci toplantısı ise Letonya'da gerçekleştirilmişti. Projenin üçüncü uluslararası toplantısı Romanya da gerçekleşti. Toplantıya Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi nden Okul Müdürü Hacı Kerpiç, Proje Koordinatörü/İngilizce Öğretmeni Mustafa Kozan, Felsefe Öğretmeni Seher Şahin, Coğrafya Öğretmeni Sevilay Uçak katıldı.

Proje toplantısı kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi veren Okul Müdürü Hacı Kerpi, yaptığı açıklamada, "Faaliyetlerimizin kapsamını projenin ilk yılında yapılan faaliyetlerin değerlendirilmesi, öğrencilerin girişimcilik becerilerini geliştirmeye yönelik iyi uygulama örnekleri paylaşımı, ortak ülkelerde ki iş pazarı konulu bilgi paylaşımı, Craiova üniversitesinde Kariyer Eğitimi konulu sunumlar oluşturdu. Bunu yanında, Craiova Ekonomi ve İşletme Fakültesi ziyareti, 40 saatlik Avrupa Tek Pazarı bağlamında kariyer eğitimi ve rehberliği uzaktan eğitim kursu hazırlama çalıştayı, Craiova şehir gezisi, örnek iş planı hazırlama çalışması, eures websitesi içeriği ile ilgili bilgilendirme toplantısı gibi faaliyetlerimizde oldu." dedi.

Proje Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Mustafa Kozan ise Romanya çalışmalarının çok verimli olduğunu kaydederek, "Projemizin ismi, Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus – Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar kapsamında  2016-1-LV01-KA219-022656_4 numaralı “ICT For Minimizing Dropout: Okulu erken terki en aza indirmek için bilgi iletişim teknolojileri” olarak belirlendi. Öğrencilerimize edindiğimiz deneyim ve becerileri aktarıyoruz. AB proje kulübü öğrencilerimiz projenin her aşamasında görev alıyor. BİT kısa filmler, okulu erken terk ile ilgili işveren ve üniversite mezunları ile röportajlar yaparak videolar hazırlıyorlar." şeklinde konuştu.

Proje heyeti Romanya personel eğitimi toplantısı dönüşünde, Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman'ı ziyaret ederek, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

Etiketler :