MEAAL'den sıra dışı İngilizce eğitimi

MEAAL'den sıra dışı İngilizce eğitimi
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğrencileri, "İletişim kurmak için öğren, Öğrenmek için iletişim kur" isimli etwinning projesi kapsamında farklı ülke öğrencileri ile internet üzerinden online olarak konuşarak...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğrencileri, "İletişim kurmak için öğren, Öğrenmek için iletişim kur" isimli etwinning projesi kapsamında farklı ülke öğrencileri ile internet üzerinden online olarak konuşarak İngilizcelerini geliştiriyorlar.

Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Mustafa Kozan yaptığı açıklamada, "Romanya ve Polonyalı öğrencilerle kendi öğrencilerinin iletişime geçtiğini söyledi.

Projenin amaçlarından bahseden Kozan, "Neden İngilizce konuşamıyoruz?" sorunsalına bir çözüm olarak, öğrencilerin yabancı dil öğrenmede temel amacının yazılı ve sözlü iletişim kurmak olması gerektiğini, bunu başarmak için de gerçek hayatta dili kullanmaları gerektiği, yani bir yabancı dili öğrenmek için o dili yazılı ve sözlü olarak kullanmak gerektiğini biliyoruz. Aynı zamanda teknolojinin nimetlerinden faydalanarak dilin gerçekten kullanılabileceğini ve öğrenciler için İngilizce konuşmanın düşündükleri kadar zor ve korkutucu olmadığını uygulamalı olarak göstermek istedik. Bir diğer amacımız ise öğrencilerin hem dil öğrenirken, hem de günlük hayatlarında kullanabilecekleri Web 2 araçlarını( Weebly, blogger, wevideo, kizao, powtoon, emaze, prezi ) tanıtmak." dedi.

Proje faaliyetlerini anlatan Mustafa Kozan şöyle konuştu: "Öğrenciler, 10 farklı konuda proje ortakları ile twinspace üzerinden çevirim içi bağlantı kurarak İngilizce konuşuyor. Yaşadığı ilçe/il/ülkesini, kültürünü ve geleneklerini İngilizce konuşarak tanıtıyorlar. Bir diğer faaliyet ise epenpal(elektronik mektup arkadaşlığı) ,öğrencilerin yazma becerilerini geliştirmek amaçlı ortak ülke öğrencileri ile eposta arkadaşlığı kuruyorlar."