Meclis Temmuz toplantısını gerçekleştirdi

Meclis Temmuz toplantısını gerçekleştirdi
Sarayönü Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısını geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdi. Toplantıda dört gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın başkanlığında...

Sarayönü Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısını geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdi. Toplantıda dört gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın başkanlığında açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya izinli olan Ali Sami Ülker ve Mahmut Keleş katılmadı. Toplantıda Belediye Fen işleri Müdürü Necmettin Akmaz ve Yazı İşleri müdürü Musa Zeybek te hazır bulundu

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü ne arsa tahsis edildi

Sarayönü Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının ilk gündem maddesinde İlçemizde Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Evcekaya Mevkiinde kurulması planlanan Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) için taşınmaz arsa tahsisi görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonrasında mülkiyeti belediyeye ait olan Evcekaya şantiyesi yanında bulunan 3000 m² lik taşınmaz alanın Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ne tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

Regülatör kurulacak

Gündemin ikinci maddesinde ilçemizde alt yapı çalışmaları devam eden doğalgaz için regülatör kurulması amacıyla imar plan değişikliği görüşüldü. Yapılacak olan imar değişikliği ile ENERYA Konya Dağıtım Şirketinin talebi üzerine ilçe girişinde Shell Petrol karşısında bulunan belediyeye ait park alanına regülatör kurulmasına izin verildi. Kurulacak regülatör ile 19 bar olarak ilçemize gelecek olan doğalgazın 4 bara düşürülerek dağıtımı yapılacak.

Yaşlı ve engellilere sosyal proje

Gündeme ek madde olarak konulan 3 ncü maddede ise Konya Ovası Projesi Sosyal Geliştirme Programına (KOPSOGEP) bir proje hazırlanması ve verilecek hibe desteklerinden yararlanılabilmesi için Sarayönü belediye Başkanı Nafiz Solak a yetki verilmesi kararlaştırıldı. Hazırlanacak projenin engelli ve yaşlılara yönelik bir sosyal proje olacağı görüşülerek karara bağlandı.

Güneş Enerjisi Projesi yenilenecek

Gündeme yine ek madde olarak konulan 4 ncü maddede ise daha önce hazırlanan ve MEVKA ve AB hibe destekleri için kabul edilen ancak TEDAŞ ın ilçede revizyon yapmaması nedeniyle çağrı mektubu alınamayan Güneş Enerjisi Santrali kurulmasına yönelik projenin tekrar sunulması için Başkan Nafiz Solak a yetki verilmesi görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.