MEM'den TEKAP projesi

MEM'den TEKAP projesi
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilere akademik eğitim ve öğretimin yanı sıra iyi bir değerler eğitimi de verebilmek için "tek kanatlı kuş uçmaz" (TEKAP) kokart projesini başlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilere akademik eğitim ve öğretimin yanı sıra iyi bir değerler eğitimi de verebilmek için "tek kanatlı kuş uçmaz" (TEKAP) kokart projesini başlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, " Bir kanadımız; akademik başarı, bir kanadımız; duygusal alanlarımız." dedi.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tarafından başlatılan projede ilkokullarda ve Ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere ahlaki ve erdemli özelliklerine göre kokartlar verilecek.

Proje hakkında bilgi veren Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin akademik başarılarını arttırmak ve bununla beraber duygusal alanlarını doldurmak maksadı ile ilçe genelinde bütünlüğü yakalayacak bir projeyi hayata geçirdik. Öğrencilerimizin Türkçe ve Matematik alanlarında temel düzeyde başarılarını arttırmak, ortak bir seviyeye getirmek, milli ve manevi değerlerimizi bilen, özümseyen ve ona göre hareket eden bir birey olarak yetiştirmek için bu kokart projesini uygulayacağız." dedi.

Kokart projesinin üç kategoride uygulanacağını kaydeden Şişman, "Altın Kalp kokartını yardımseverlik, milli ve manevi değerlerimiz alanlarında değerlendirmeden geçen öğrencilerimiz alacak. Kişisel Sağlık kokartını kişisel bakım ve temizlik alanlarında değerlendirmeden geçen öğrencilerimiz alacak. Matematik Dehası kokartını, matematik temel kavram alanlarından değerlendirmeden geçen öğrencilerimiz alacak. Okur-Yazar kokartını ise kitap okuma, Türkçemizin kuralları, Türkçe ürünler; şiir, hikâye, anı, mektup vb. alanlarında değerlendirmeden geçen öğrencilerimiz alacak. Kokart almaya hak kazanan öğrencilerimiz, bu kokartları yakalarında taşıyacak." şeklinde konuştu.

Tüm kokartları almaya hak kazanan öğrenciler "Tekap Başarılı Öğrenci Sertifikası" ödülü verileceğini anlatan Şişman şöyle konuştu: " Sarayönü Kaymakamlığı Başkanlığında, Sarayönü Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde uygulanacak projenin uzun yıllar devam etmesini hedefliyoruz."