"Meramızı kirletmesinler!"

"Meramızı kirletmesinler!"
Sarayönü'nde Yukarı mahalle civarında harman yeri olarak bilinin eski Özkent yolunun geçtiği mevkie dökülen artıklardan vatandaşlar şikayetçi.Söz konusu mevkie yakın olan evlerde yaşan vatandaşlar ve hayvanlarını o bölgede...

Sarayönü'nde Yukarı mahalle civarında harman yeri olarak bilinin eski Özkent yolunun geçtiği mevkie dökülen artıklardan vatandaşlar şikayetçi.

Söz konusu mevkie yakın olan evlerde yaşan vatandaşlar ve hayvanlarını o bölgede otlatan üreticiler, bölgeye moloz, çöp ve hayvan pisliklerinin atıldığını söyledi. Vatandaşlar çevre kirliliğinden duyduğu rahatsızlıkları dile getirirken, üreticiler hayvanlarının tehlikede olduğunu iddia etti.

Dile getirilen şikayetlerde, "Her önüne gelen çöpünü, molozunu, hayvansal atığını harman yerine döküyor. Durum perişan. Buralara bakan çeken yok. Hayvanlarımızı otlatmak için mecbur buraları kullanıyoruz ama hayvanlarımız zarar görecek diye korkuyoruz. Buralara dökülen pislikler kuyuların suyuna karışıyor. Buna bir çeki düzen getirsinler. Belediyemiz duruma bir el atsın. Burası her geçen gün kötüye gidiyor. Burada moloz, çöp, pislik dökülmesinin yasaklanmasını, dökülenlerinde temizlenmesini ve bir daha dökülmemesi için denetlenmesini istiyoruz." sözlerine yer verildi.