Merkez toplulaştırma mülakatı yapılıyor

Merkez toplulaştırma mülakatı yapılıyor
Sarayönü nde yürütülen arazi toplulaştırma projesinde ilçe merkezinde mülakat çalışmaları başlatıldı. İlçe merkezinde bulunan altı mahalleye kayıtlı çiftçilerin toplulaştırma mülakatını tamamlamasının ardından...

Sarayönü nde yürütülen arazi toplulaştırma projesinde ilçe merkezinde mülakat çalışmaları başlatıldı. İlçe merkezinde bulunan altı mahalleye kayıtlı çiftçilerin toplulaştırma mülakatını tamamlamasının ardından ikinci listeler askıya çıkarılacak.

Sarayönü nde yürütülmekte olan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü yatırım programında yer alan, Sarayönü Merkez ve Mahalleleri Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi kapsamında, arazi toplulaştırma projesi çalışmalarına devam ediliyor. Proje safhalarından birisi ve en önemlisi olan mülakat çalışmaları aşamasına gelindi. İlçe merkezini kapsayan mülakatlar, Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, yaptığı açıklamada, arazi sahiplerinin mutlaka mülakat çalışmalarına katılması gerektiğini söyledi.

Çiğdem, “Mülakat çalışmaları sırasında çiftçilere, tarım parsellerini tercih sırasına göre hangi bloklarda, nerelerde veya hangi parsellerin yanında toplatmak istediği sorularak; birinci, ikinci, üçüncü derecede tercih sıraları belirlenir ve beyanları imza altına alınıyor. Bu işlem sırasında, sahip olunan parsellerin mevcut yerleri ve yapılan tercihlere göre olası yeni yerleri, çiftçilere harita üzerinde bizzat gösterimi sağlanıyor. Arazi sahiplerinin tapu kayıtları ile sahibi olduğu parsellere ait belgeler ve ad soyadı yanlışlığı olmaması için nüfus cüzdanı veya benzer kimlikle birlikte ilan edilen yerlerde hazır bulunmaları ve tercihlerini bildirmeleri gerekmektedir. İleride telafisi güç mağduriyetlerin yaşanmaması için ilçe veya il dışında ikamet etmekte olan arazi sahiplerinin mutlak surette muhtarlarıyla irtibata geçmeleri gerekmektedir.” dedi.

Etiketler :