Meslek lisesi mezunlarına teknisyen belgesi

Meslek lisesi mezunlarına teknisyen belgesi
Çıraklık eğitimini zorunlu eğitim kapsamı altına aldıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, “Çıraklık eğitimini bitirenlere ustalık belgesi ve iş yeri açma belgesi vereceğiz. Finans desteği isterse onu da vereceğiz....

Çıraklık eğitimini zorunlu eğitim kapsamı altına aldıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, “Çıraklık eğitimini bitirenlere ustalık belgesi ve iş yeri açma belgesi vereceğiz. Finans desteği isterse onu da vereceğiz. Meslek lisesi mezunlarına teknisyen belgesi vereceğiz” dedi.

Meslek eğitimini memleket meselesi olarak gördüklerini dile getiren Yılmaz, şu anda liseye giren öğrencilerin yüzde 13 ünün imam hatip lisesinde eğitim gördüğünü anlattı.

Lise öğrencilerinin yüzde 44 ünün de meslek lisesine gittiğini aktaran Yılmaz, “Geri kalanı ise anadolu lisesi ve diğer liselere gidiyor. Hedefimiz bu oranı yüzde 60 lara çıkarmak.

Meslek lisesini memleket meselesi görüyoruz ve her yere yaygınlaştıracağız. Çıraklık eğitimini zorunlu eğitim kapsamı altına aldık. Çıraklık eğitimini bitirenlere ustalık belgesi ve iş yeri açma belgesi vereceğiz. Finans desteği isterse onu da vereceğiz. Meslek lisesi mezunlarına teknisyen belgesi vereceğiz. Meslek eğitimini Türkiye de hak ettiği yere getirirsek Türkiye nin yarını daha güçlü olacaktır.” diye konuştu.

 

“Türkiye nin geleceği daha aydınlıktır”

Yılmaz, değerler eğitiminin önemine değinerek, “Değerler eğitiminin sistemimizin bütününde olmasını sağlayacağız. Bunun için müfredatı güncelliyoruz.

İnşallah gelecekte 21. yüzyılda evlatlarımızın ihtiyacı olan bilgi, beceri, tutum, davranış ve gereken bilgileri, değerleri vereceğiz. Şuna inanıyoruz ki Türkiye nin geleceği daha aydınlıktır. Önümüzdeki dönemde okul öncesi eğitimi yaygınlaştıracağız. Daha kaliteli eğitim vermek için bu şarttır. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştıracağız, ikili eğitimi kaldıracağız, bir de 5 inci sınıflardan başlanmak üzere yabancı dil eğitimine öncelik vereceğiz" şeklinde konuştu.