Mevlid-i Nebi haftası kutlandı

Mevlid-i Nebi haftası kutlandı
Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle kutlama programı düzenledi.Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Sarayönü Belediye Başkanı...

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle kutlama programı düzenledi.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Müftü Şevket Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, bazı daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Okul Müdürü Ali Çakmak bir konuşma gerçekleştirdi.

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Çakmak yaptığı açılış konuşmasında, "İnsanlığı şefkat ve merhametle tanıştıran, ilmek ilmek sevgi ile dokuyarak, gergef gergef şefkat ile örerek bir rahmet toplumu inşa eden yüce peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa 'ya salat ve selam olsun. Barbarlığın ve çapulculuğun hayat tarzı haline geldiği, kabalığın şiddetin iletişim dili olarak kabul gördüğü bir topluma "siz yeryüzündekilere rahmet edin ki, gökyüzündekiler de size rahmet etsin" buyuran, rahmet yüklü İslam peygamberine, hikmet yüklü ahlak peygamberine selam olsun. İnanların sıkıntısını, sıkıntı kabul eden, müminlere rauf ve rahim olan sevgili peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa'ya salat ve selam olsun. Alemlere teşrifinin 1446'ncı miladi seneyi devriyesinde sevgili peygamberimiz, efendimiz, önderimiz, rehberimiz, Muhammet Mustafa'ya salat ve selam olsun. Salat-ü selam, onun mutahhar, muazzez ehl-i beytine ve ashabına olsun. Kendimizden başlayarak ailemizden, komşularımızdan çevremizden, ülkemizden ve dünya da olup biten her şeyden sorumlu olduğumuzu asla unutmamalıyız." dedi.

"Ona daha çok ihtiyacımız var"

Çakmak konuşmasının devamında, "Rabbimizin alemlere rahmet olarak gönderdiği peygamberimizin getirdiği kutlu mesajı daha iyi anlamaya ve onun örnek ahlakını rehber edinmeye bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Çünkü bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, erdemli davranışı, hoşgörünün en mükemmelini insana saygının en yücesini şefkat ve rahmetin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o rahmet peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Alemlere rahmet olarak gönderilen efendimizin dünyamızı teşriflerinin yıl dönümü vesilesiyle bizler bugün bir kere daha Resul-ü Ekrem Efendimiz'in örnek hayatını ne ölçüde örnek aldığımızı da yeniden gözden geçirmeliyiz." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hadis örnekleri okundu. İlahi ve naatların okunduğu program veda hutbesi ile sona erdi.

Etiketler :