Milletvekili Yokuş'tan gazetemize ziyaret

Milletvekili Yokuş'tan gazetemize ziyaret
İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Sarayönü'ne gelerek ziyaretlerde bulundu. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Yokuş, Konya'nın yakın gelecekteki en büyük sorunu olan kuraklığa çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.Gazetemize...

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Sarayönü'ne gelerek ziyaretlerde bulundu. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Yokuş, Konya'nın yakın gelecekteki en büyük sorunu olan kuraklığa çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Gazetemize de ziyarette bulunan Milletvekili Fahrettin Yokuş, yaptığı açıklamada, "Ziyaretlerimizi yaparken bir yandan da sorunları dinliyoruz. Bu bölgede sorunlar genel olarak tarım ve hayvancılık konusunda. Girdi maliyetleri çok yüksek. Çiftçiler kara kara düşünüyor. Hükümetler sunumlarını her zaman olumlu yönde yapar. Ama birde işin gerçek yüzü var. Bu ülkede tasarruf tedbirleri diye bir şeyden söz etmek mümkün değil. Devlette uzun vadeli planlamadan söz etmek mümkün değil. Konya'nın en büyük sorunu su. Konya ovasına Fırat havzasından su getirilmezse 3-5 yıl sonra çorak bir bölgeye dönüşebilir. Kuyular 100 metreye kadar düştü. Su olmayınca tarımda çalışan nüfus şehre göç ediyor. Bunun önüne geçebilmek için su sorununu çözmek gerekir. Geleceğin en büyük sorunu su. Çiftçinin geçen yılın fiyatlarına göre desteklenmesi gerekiyor. Yoksa çiftçinin tarlasını ekecek gücü kalmadı." dedi.

"Krizden ders almalıyız"

Tarım ülkesi olan Türkiye'nin tarımsal ürün ithalatına dikkat çeken Yokuş, şöyle devam etti: "Tarım ürünü ithalatına 11.5 milyar dolar para harcıyoruz. Bu bizim gibi bir tarım ülkesi için çok acı bir tablo. Bu ülkenin ithalat değil ihracat yapması gerekiyor. İçinde bulunduğumuz krizden ders almaz üretim ekonomisine geçemezsek doların kölesi olmaya devam ederiz. Muhalefet saflarında yer alsak da doğru projeleri destekleyeceğiz. Yarım kalan yatırımların tamamlanması için çalışacağız. Ülkeye zarar verecek popülist projelerinde karşısında duracağız. Kamudan eşit hizmet alma hakkının kullanılması sağlanmalı. Bugün belediyeler, kamu kurumları, bakanlıklar ve valilikler bir parti devletinin organları gibi hareket ediyor. Bu çok sakıncalı bir durum. Siyasetin kamu kurumları ve kamu görevlilerinden uzak tutulması gerekiyor. Yoksa bu durum devletin laçkalaşmasına neden olur."