Minikler için spor zamanı

Minikler için spor zamanı
Sarayönü Belediyesi yaz tatili için ücretsiz yaz spor okulu açtı. Büyük ilgi gören yaz spor okuluna katılan öğrencilerin sayısı yüze yaklaştı. Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart ve futbolcuları tarafından...

Sarayönü Belediyesi yaz tatili için ücretsiz yaz spor okulu açtı. Büyük ilgi gören yaz spor okuluna katılan öğrencilerin sayısı yüze yaklaştı. Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart ve futbolcuları tarafından verilen eğitimler başladı. Kayıt yaptıran öğrencilere, forma, çanta, tozluk ve şort hediye edildi. Okul dönemi bitinceye kadar hafta sonu eğitim verecek olan yaz spor okulu, haftada üç gün eğitim verecek. Gençliğe yatırım yaptıklarını kaydeden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, geçliğe yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi. Sarayönü Belediyespor teknik direktörü Niyazi Kart ise yaz spor okulunun, Sarayönü Belediyespor altyapısının nüvesini oluşturacak bir oluşum olduğunu söyledi.

Sarayönü'nde miniklerin kaliteli zaman geçirmesi, spor yapması ve genç yeteneklerin tespiti amacıyla yaz spor okulu açıldı. Yaz spor okuluna katılan öğrenciler, uzman öğreticiler gözetiminde ders alacak. Eğitimler Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart, futbolcular Hakan Özkara ve Yunus Emre Yılmaz tarafından verilecek. Amatör sporlara ve sporcuya verdiği destekle dikkatleri üzerine çeken Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilköğretim ve orta öğretimdeki çocuklar için ücretsiz yaz spor okulu açtıklarını söyledi. Başkan Nafiz Solak, okulların tatile girmesinin ardından yaz spor okullarının faaliyete geçtiğini söyledi.

Yaz spor okulunun artık geleneksel bir hal aldığını dile getiren Solak, "Yaz aylarında çocukların sportif etkinlikte bulunmaları amacıyla kurslar açıyoruz. Uzman antrenörlerimiz eşliğinde çocuklarımızın spor yapmalarını sağlıyoruz. Çocuklarımızın güvenli ortamlarda spor yaparak tatillerini değerlendirmeleri için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Yaz spor okuluna büyük ilgi olduğunu kaydeden Solak, "Yaz Spor Okulumuza katılan öğrencilerimizin kullanacağı malzemelerin alımı yapıldı. Malzemeleri çocuklarımıza hediye ettik. Bizim ilçemiz spor kültürü son derece iyi olan bir ilçe. Açtığımız tüm amatör branşlara büyük destek var. En büyük ilgi de futbola. Çocuklarımızın bu ilgi ve alakasını görmek bizi mutlu ediyor. Biz onlar için varız." diye konuştu.

Spor bilincini yerleştirmeliyiz

Başkan Solak, açıklamasının devamında şöyle konuştu: "Çocuklarımızın yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmesi için açtığımız spor okulumuz, yüze yakın çocuğumuza hizmet veriyor. Belediyemizin modern tesislerinde çocuklarımız sporla tanışıyor. Farklı yaş guruplarına göre ayrılan çocuklarımız kendi yaş kategorilerine göre farklı eğitimlere tabi tutuluyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza vereceğimiz spor eğitimi yaz boyunca devam edecek. Çocuklarımızın bedenen gelişmesi kadar ruhen gelişmelerine de önem veriyoruz. Spor okulumuza gelen öğrencilerimize, aile sevgisi, vatan sevgisi, küçük ve büyüklerle ilişkiler ile okul eğitimlerinin önemini anlatıyoruz. Gördüğüm kadarıyla çok yetenekli çocuklarımız var. Bu çocuklarımızın arasından bir tanesini bile futbol camiasına kazandırmış olsak bizim için büyük gurur kaynağıdır. Ayrıca güvenilir bir ortamda verilen eğitimler sayesinde çocuklarımız spor bilinci kazanmış olacak. Sağlıklı bir yaşam için spor anlayışını çocuklarımıza aşılamak ve onların bu bilinçle hayatlarını devam ettirmelerini sağlamak da amaçlarımız arasında."

Çocuklar için çok önemli

Yaz spor okullarının çocuklar için çok büyük bir önem arz ettiğini anlatan Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart ise, "Yaz spor okulu, Sarayönü Belediyespor'un altyapısının nüvesini oluşturacak bir oluşum. Burada gençlerimiz hem boş vakitlerinde spor yapma hem de yeteneklerini gösterme şansı bulacak. Yaz spor okuluna katılan öğrencilerimiz önümüzdeki sezon liglere katılacak olan altyapı kategorisindeki takımlarımıza girme şansı yakalayacaklar. Bütün imkanlarını seferber eden Belediye Başkanımız Nafiz Solak'a bu takımın formasını giyen biri olarak gençlere imkan sunduğu için teşekkür ediyorum." dedi.