Motosiklet pişmanlık olmasın

Motosiklet pişmanlık olmasın
Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasına bağlı olarak motosiklet kullanma sıklığının artması nedeniyle Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği sürücüleri uyardı.Motosiklet kullanıcısının bir hayli fazla olduğu Sarayönü'nde...

Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasına bağlı olarak motosiklet kullanma sıklığının artması nedeniyle Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği sürücüleri uyardı.

Motosiklet kullanıcısının bir hayli fazla olduğu Sarayönü'nde bazı motosiklet sürücüleri, özellikle küçük yaştaki çocuklar başkalarının ve kendilerinin can güvenliklerini tehlikeye atıyorlar. Konu hakkında açıklamada bulunan Sarayönü İlçe Emniyet Amiri İhsan Ertuğrul, halkı ve özellikle aileleri uyardı.

Aileleri küçük yaştaki çocuklarına motosiklet kullandırmaması uyarısında bulunan Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Ertuğrul, "Aileler, çocuklarının motosikleti izinsiz kullanabilecekleri varsayımını da göz önüne alarak gerekli önlemlerini alsınlar. Küçük yaşta direksiyon başına geçen çocuklar hem kendilerini hem de çevreyi tehlikeye atarken büyük mağduriyetlere de neden oluyorlar. Bundan sonra motosiklet ve motorlu bisikletlerde denetimleri daha da sıkılaştıracağız ve uygulamaları da arttıracağız. Daha öncede birçok kişiyi yeterince sözlü olarak uyardık. Maksadımız ceza kesmek değil ama bundan sonra yapılacak olan denetimlerde cezai işlem gerektiren durumlarda gerekli işlemleri yürüteceğiz. Vatandaşlarımızda bilinçli ve duyarlı davranarak bizi cezai işlem uygulamak zorunda bırakmasın. Çok ağır cezai müeyyideler var. Bu anlamda hiç kimsenin mağdur olmamasını isteriz" dedi.

Ertuğrul açıklamanın devamında şunları söyledi: "15 yaşını doldurmamış motosiklet kullanıcıları yakalandığı zaman motosiklet sahibine kullandırmaktan cezai işlem uygulanacak. 15 yaşını doldurmuş kullanıcılar yakalandığında ise kullanana ve kullandırana cezai işlem uygulanacak. 18 yaşını dolduranlarda ise A2 ehliyet ve kask gibi unsurlar gözetilerek işlem yapılacak. Halkımız kanunlara ve kurallara uymalı. Aksi takdirde hem toplumun can güvenliğini tehlikeye atarlar hem de kullandıkları motosikletlerin değerinden daha yüksek meblağlarda ceza öderler."

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği, son olarak motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin mutlaka kask kullanmaları gerektiğini hatırlattı.