Muhtaç Ailelere Çoklu Doğum Yardımı

Muhtaç Ailelere Çoklu Doğum Yardımı
Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, doğum yardımlarının kapsamının genişletildiğini açıkladı. İkiz, üçüz, dördüz gibi çoklu doğum yapan ihtiyaç sahibi anneler için 'Muhtaç Ailelere...

Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, doğum yardımlarının kapsamının genişletildiğini açıkladı. İkiz, üçüz, dördüz gibi çoklu doğum yapan ihtiyaç sahibi anneler için 'Muhtaç Ailelere Çoklu Doğum Yardımı' programı başlatılıyor.

Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Turan, annelere ikiz ve üzeri çocukları için çocuk başına aylık 150 lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Çocuklar 4 yaşına gelene kadar sürecek olan bu yardımdan faydalanmak için ise Sağlık Bakanlığı'nın çocukluk dönemi aşı takviminde yer alan aşıları süresi içinde yaptırmaları şartı bulunuyor.

Yararlanma şartları

Yardımdan yararlanma şartlarından bahseden SYDV Müdürü Turan, "Hane içinde kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının 1/3 ünün altında olması hususunun Mütevelli Heyeti kararı ile tespit edilmiş olması gerekiyor. Müracaatçının hanesinde canlı doğum ile sonuçlanan ve 0-24 ay yaş aralığında hayatta olan ikiz, üçüz, dördüz ve üstü çocukların olması gerekiyor. Sağlık Bakanlığının yaşa bağlı olarak belirlediği takip ve izlem dönemlerinde kayıtlı olduklar sağlık kuruluşunda sağlık kontrollerini yaptırmış olmaları gerekiyor. Sağlık Bakanlığının yaşa bağlı olarak belirlediği takip ve izlem dönemlerinde yaptırılan sağlık kontrollerine ilişkin verilerin Ulusal Sağlık Sistemi üzerinden Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemine aktarılmış olması, gerekiyor." dedi.

Çocuk başı 150 TL

Şartları sağlayan annelere çocuk başına 150 lira yardım yapılacağını kaydeden Turan, şunları söyledi: "Bu yardım programı kapsamında, canlı doğum ile sonuçlanan ve 0-24 ay yaş aralığında hayatta olan çocuklardan her birine aylık 150 TL nakdi yardım yapılacak. Yardım programı kapsamında yapılan ödemelerin aralıkları ve artış miktarları Fon Kurulu kararıyla belirlenecek. Ödemeler, hak sahiplerine merkezi ödeme olarak PTT üzerinden aktarılacak. Çocuklar 4 yaşına gelinceye kadar sürecek bu yardım, ailelere Sağlık Bakanlığı çocukluk dönemi aşı takviminde yer alan aşıları süresi içinde yaptırmaları şartıyla verilecek."