Muhtarlıklar müdürlüğü kuruldu

Muhtarlıklar müdürlüğü kuruldu
Sarayönü Belediyesi bünyesinde, 6360 sayılı yeni Büyükşehir kanunu kapsamında Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kuruldu.Sarayönü Belediye Bakanı Nafiz Solak, yeni kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü hakkında bilgi verdi....

Sarayönü Belediyesi bünyesinde, 6360 sayılı yeni Büyükşehir kanunu kapsamında Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kuruldu.

Sarayönü Belediye Bakanı Nafiz Solak, yeni kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü hakkında bilgi verdi. Başkan Solak yaptığı açıklamada, "6360 sayılı yasa ile mahalli idarelerde köklü değişiklikler gerçekleştirilmiş ve köy tüzel kişilikleri mahalle vasfı kazanmıştır. Köy tüzel kişiliklerinin temsilcilikleri olan muhtarlıklar artık mahalle muhtarlığı vasfı taşımaya başlamış ve yerel yönetimlerdeki etkisi ve becerisi oldukça artmıştır. Bu sebeple İçişleri Bakanlığı tarafından 2015 yılında bir genelge yayınlanarak muhtarlıkların etkisi ve kamu hizmetindeki hızının artmasını sağlamak amacıyla Büyük Şehir Belediyelerinde Muhtarlıklar Daire Başkanlığı, il ve ilçe belediyelerinde Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kurulmasına karar vermiştir. Bu sebeple 01.02.2018 tarihli belediye meclisi ile belediyemiz bünyesinde muhtarlıklar müdürlüğü kurulmuştur." dedi.

Muhtarlıkların gün geçtikçe öneminin arttığına işaret eden Nafiz Solak, "Artık mahallelerimizle doğrudan iletişimin sağlanması amacıyla www.muhtar.gov.tr internet adresinden de uygulamalar kullanıma açılmıştır. Bu sistem kullanımı Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mubis olarak uygulanmakta olup Sarayönü Belediyesi kullanımı aktif hale getirilmiştir. Her mahalle muhtarına kullanıcı adı ve şifresi verilerek uçtan uca bir iletişim haritası oluşturulmuştur. Mahalle muhtarlarımız ilgili şikayet, talep, teklif ve önerilerini bu sistem üzerinden yapabilmektedir. Çalışmaların ve taleplerin doğrudan ve hızlı bir şekilde Sarayönü Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı tarafından sıralı bir şekilde görülmesi ve iletilmesi sağlanacaktır. Bu iş ve işlemlerin tamamı Sarayönü Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde yönetilecek olup bundan sonraki süreçte Sarayönü Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi hizmet ve görev alanlarına göre daha etkili rol oynayacaktır." şeklinde konuştu.