Münazarada finalistler belirlendi

Münazarada finalistler belirlendi
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "haydi konuş bakalım" isimli liseler arası münazara yarışmalarında yarı final heyecan yaşandı.Yarı finalde belirlenmiş olan konuları ispat ve ikna yoluyla kanıtlamaya...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "haydi konuş bakalım" isimli liseler arası münazara yarışmalarında yarı final heyecan yaşandı.

Yarı finalde belirlenmiş olan konuları ispat ve ikna yoluyla kanıtlamaya çalışan  öğrenciler, finale kalabilmek için büyük çaba sarf etti.

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen münazara yarışmalarının yarı finalinde dört okul karşı karşıya geldi.

Yarı finalde ilk olarak Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kendileri için belirlenen konuları savundu. Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, "suçların önlenmesinde yasalar daha etkilidir" konusunu savunurken, Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, "suçların önlenmesinde değerler daha etkilidir" konusunu savundu. Belirlenen konuyu daha iyi savunan Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, yarışmayı kazanarak finale yükseldi.

Yarı finalin ikinci yarışmasında Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi ve Mehmet Büyükeğen Kız İmam Hatip Lisesi karşı karşıya geldi. Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, "okulların önceliği akademik çalışmalar olmalı" konusunu savunurken, Mehmet Büyükeğen Kız İmam Hatip Lisesi, "okulların önceliği sosyal kültürel faaliyetler olmalıdır" konusunu savundu. Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, daha fazla puan alarak ikinci finalist oldu.

Finale kalan Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, beş Aralık'ta kendileri için belirlenen konuları savunarak münazara yarışmasının galibi olmak için çaba sarf edecek.