Münazarayı ÇPAL kazandı

Münazarayı ÇPAL kazandı
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında organize ettiği “Haydi Konuş Bakalım” adlı münazara yarışmasının finali gerçekleştirildi.Sarayönü Halk Eğitim Merkezi toplantı salonun da gerçekleştirilen...

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında organize ettiği “Haydi Konuş Bakalım” adlı münazara yarışmasının finali gerçekleştirildi.

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi toplantı salonun da gerçekleştirilen münazara finalinde Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğrencileri yarıştı. “üniversite eğitimi akademik başarı ve kariyer elde etmek için alınır” konusunu savunan Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ilçe birincisi oldu.

Medeniyet Okulu Projesi kapsamında geleneksel hale gelen “Haydi Konuş Bakalım” adlı münazara yarışması öğrencilerin okuma, araştırma ve mantıksal sonuç çıkarma becerilerine katkı sağlamasının yanında kendilerine olan güven ve sorumluluk duygularını geliştirmeleri bakımından önemli bir amacı yerine getiriyor. Öğrencilerin muhataplarına nezaket ölçüleri içerisinde cevap verme ve ikna edebilme kabiliyetlerinin gelişmesi yönü ile de birden fazla amacı bir arada üstlenerek öğrencilere katkıda bulunuyor.

Münazara yarışmasında finale kalan Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi “üniversite eğitimi akademik başarı ve kariyer elde etmek için alınır” tezini, Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi ise “üniversite eğitimi bir meslek sahibi olmak için alınır” tezini savundu.

Kıyasıya geçen mücadelede öğrenciler tüm maharetlerini göstererek ilçe birincisi okul olmak için yarıştı. Bir başkan ve üç üyeden oluşan jüri üyelerinin oldukça zorlandığı değerlendirme sonucu kazanan taraf Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.Yarışmanın sonunda Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman münazara yarışmasına katılan öğrencilere ve seyircilere teşekkür etti.

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, Konya Mevlana Kültür Merkezinde yapılacak olan “Haydi Konuş Bakalım” adlı münazara yarışmasında ilçemizi temsil edecek.